• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέο άλμα για το πετρέλαιο σε υψηλά 2 μηνών

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Νέα ισχυρή άνοδο σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου, καθώς περιορίζονται οι φόβοι που αφορούν την παραλλαγή Όμικρον.

    Ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας την Τρίτη στη Γερουσία ανέφερε πως οι επιπτώσεις της Ομικρον στην οικονομία θα έχουν μικρή διάρκεια. Παράλληλα τόνισε πως η Ομοσπονδιακή τράπεζα δεν θα πλήξει με τις κινήσεις της για την μείωση του πληθωρισμού την οικονομική ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

    Παράλληλα η αγορά είδε με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 δεκαετιών, αλλά και αυτά της Κίνας, όπου η αύξηση των τιμών καταναλωτή και παραγωγού ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.

    Την ίδια ώρα τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα  στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API).

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 2% στα 82,84 δολάρια το βαρέλι , σε υψηλό 2 μηνών. Το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent έκλεισε με άνοδο 1,5%, στα 84,96 δολάρια το βαρέλι.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης  αυξήθηκε κατά 13,3% στα 4,818 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

    Διαβάστε επίσης 

    Η Fitch και το στοίχημα των 12 δισ. ευρώ

    Νέα άνοδος για τις ευρωαγορές, επέστρεψε στις 16.000 ο DAX – Βουτιά 15,46% για Philips



    ΣΧΟΛΙΑ