• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ήπια άνοδο για τους βασικούς δείκτες

    Wall Street


    Με νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές πάντως να εμφανίζονται προσεκτικοί, καθώς προσπαθούν να αξιολογήσουν την πρόοδο στις συζητήσεις για την εμπορική συμφωνία «πρώτης φάσης» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Οι επενδυτές εστίασαν κυρίως στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν για τις πιθανότητες επιτυχίας και αποτυχίας μεταξύ των εμπορικών συνομιλιών των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κορυφαίοι διαπραγματευτές πραγματοποίησαν “εποικοδομητικές” συζητήσεις, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Ωστόσο, ένα μεταγενέστερο ρεπορτάζ του CNBC υποστήριξε πως  χωρίς την ανατροπή των υφιστάμενων δασμών οι προοπτικές για ένα ψήφισμα φαίνονταν ασαφείς.

    Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε μια επέκταση της άδειας προς τις αμερικανικές εταιρείες, για μια περίοδο 90 ημερών, κατά τις οποίες  θα μπορούν να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies Co.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε και στα εταιρικά νέα και κυρίως την είδηση της απόρριψης της HP Inc. στην πρόταση εξαγοράς από την Xerox Holdings.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.036,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο +0,11%, ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.122,03 μονάδες με άνοδο +0,05% ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στις 8.549,94 μονάδες με άνοδο +0,11%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 14 έκλεισαν ανοδικά και 16 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Walt Disney (+2,06%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Chevron (-1,73%).



    ΣΧΟΛΙΑ