• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα άνοδος για το αμερικανικό αργό χάρη στην ενίσχυση του Ευρώ

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    To αμερικανικό αργό πετρέλαιο διαμορφώθηκε, σύμφωνα με τον δείκτη west texas intermediate να αυξάνεται κατά 1,62%, και την τιμή του αργού να φτάνει στα 104,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αρχή της ημέρας παρατηρήθηκε μία ήπια πτώση.

    Τελικώς όμως σημείωσε αυξητική τάση για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι οι αγορές δεν προβλέπουν αύξηση της παραγωγής του αργού πετρελαίου εκ μέρους του ΟΠΕΚ. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί πως το συμβόλαιο του Αυγούστου λήγει αύριο, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο, εκείνο του Σεπτεμβρίου, ήταν αυτό που έκλεισε με άνοδο 1,32% και στα 100,74 δολάρια το βαρέλι.

    Η δεύτερη αιτία της ανόδου του αργού

    Νωρίτερα, υπήρξε ένα δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προέβλεπε πως η Κριστίν Λαγκάρντ θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,50 μετά από 11 χρόνια σταθερής τιμής.

    Μετά από το δημοσίευμα αυτό, το ευρώ σημείωσε άνοδο 1,2% με αποτέλεσμα να πιεστεί το δολάριο και ακολούθως να σημειώσει μία ακόμη άνοδο το αμερικανικό αργό.

    Σε επιφυλακή οι επενδυτές

    Η πορεία του δολαρίου είναι αντιστρόφως ανάλογη, με το νόμισμα να εξασθενεί τις τρεις τελευταίες ημέρες από την ανοδική πορεία που είχε ακολουθήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

    Οι αμφιβολίες πάντως συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω από τη δυναμική του ευρώ, με την πορεία του να διακινδυνεύει από τον κίνδυνο μιας ύφεσης, λόγω της διακοπής φυσικού αερίου. Παράλληλα, το πολυαναμενόμενο εργαλείο της ΕΚΤ για να αποτρέψει τον κατακερματισμό στην ευρωζώνη, ίσως είναι κατώτερο των προσδοκιών των επενδυτών.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρά κέρδη για τον χρυσό – Κρατήθηκε πάνω από 1700 δολάρια

    Ράλι στη Wall Street με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες – Άλμα άνω του 5% για Goldman Sachs, βαρίδι η μετοχή της IBM

    Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Nord Stream 1



    ΣΧΟΛΙΑ