• ΑΓΟΡΕΣ

    Ράλι στη Wall Street με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες – Άλμα 750 μονάδων για Dow Jones, στο +3% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ράλι σημειώνουν οι μετοχές στη Wall Street την Τρίτη, ανακτώντας τις χθεσινές απώλειες καθώς στο προσκήνιο επανέρχονται οι εταιρικές ανακοινώσεις.

    Οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά μια σειρά από αποτελέσματα που έδειξαν πως σημαντικές επιχειρήσεις εργάζονταν μέσω οικονομικών πιέσεων καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, παρόλο που οι ανησυχίες για την ύφεση εξακολουθούν να υφίστανται. Παράλληλα, η αγορά βρήκε στήριξη στην πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ, μετά από αναφορές για πιθανές σκέψεις στην ΕΚΤ για μια αύξηση επιτοκίων της τάξης των 50 μονάδων βάσης.

    Σε αυτό το κλίμα, o Dow Jones έκλεισε στις 31.827,05 μονάδες με άνοδο 754,44 μονάδων ή +2,43%, ο  S&P 500  ολοκλήρωσε στις 3.936,69 μονάδες με άλμα 105,84 μονάδων ή +2,76% και ο  Nasdaq στις  11.713,15 με κέρδη 353,10 μονάδων ή +3,11%. Αυτή ήταν η καλύτερη συνεδρίαση για τη Wall Street για πάνω από 3 εβδομάδες.

    H μετοχή της Boeing ήταν η μεγάλη κερδισμένη του δείκτη Dow Jones, κλείνοντας με άνοδο 5,71%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως νέες σημαντικές συμφωνίες με Delta Airlines και 777 Partners. Ακολούθησε η μετοχή της Goldman Sachs, η οποία είχε ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα, κλείνοντας στο+5,49%, ενώ NikeCaterpillar και Walt Disney έκλεισαν με άνοδο άνω του 4%.

    Αντίθετα, βαρίδι για τον Dow Jones αποτελούν οι μετοχές της IBM, που  υποχώρησαν κατά -5,26% αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τις ταμειακές ροές , με τον οικονομικό διευθυντή της IBM, Jim Kavanaugh, να επικαλείται το δολάριο ΗΠΑ και την αναστολή των εργασιών στη Ρωσία. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα της Wall Street.

    Οι μετοχές της Johnson & Johnson ακολούθησαν με απώλειες 1,5% αφού ο φαρμακευτικός κολοσσός κατηγόρησε το ισχυρότερο δολάριο, ενώ μείωσε τα έσοδα και τα κέρδη του για ολόκληρο το έτος . Η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οριακά αρνητικά έκλεισε επίσης και η μετοχή της Merck, συμπληρώνοντας την τριάδα με τις μοναδικές από τις 30 μετοχές του Dow Jones που έκλεισα με πτώση.

    Οι τραπεζικές μετοχές πρωταγωνίστησαν γενικά την Τρίτη, μετά και τα νέα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Truist Financial (2,55%) και Citizens Financial Group (1,94%). Πέρα από την Goldman Sachs, η  Bank of America (3,38%) και η Wells Fargo (4,15%) σημείωσαν άλμα πάνω του 3% και του 4% αντίστοιχα.

    Οι μετοχές της εταιρείας πετρελαιοειδών Halliburton έκλεισε στο +2,11% καθώς η απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου φέτος βοήθησε στην άνοδο των κερδών.

    Οι μετοχές της Hasbro σημείωσαν άνοδο 0,71% αφού τα κέρδη ανά μετοχή που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και τα έσοδά της για το προηγούμενο τρίμηνο ήταν λίγο κάτω από τις προσδοκίες.

    Οι μετοχές του Netflix σημείωσαν άνοδο 5.61% εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων που είχε προγραμματιστεί για μετά το κλείσιμο.

    Μέχρι στιγμής, περίπου το 9% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει ημερολογιακά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Από αυτά, περίπου τα δύο τρίτα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

    Κατά τα άλλα, η Alphabet σημείωσε άνοδο άνω του 4,38% μετά από μια διάσπαση μετοχών 20 προς 1 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

    Οι μετοχές του Twitter ενισχύθηκαν κατά 2,81%. Την Τρίτη, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κέρδισε μια πρόταση για ταχεία δίκη στην αγωγή της κατά του Έλον Μασκ.

    Στο μέτωπο των μάκρο, οι εκκινήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2% τον Ιούνιο σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο επιτόκιο 1,559 εκατομμυρίων μονάδων, μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη εκτύπωση.



    ΣΧΟΛΙΑ