• ΑΓΟΡΕΣ

    Morgan Stanley: Προβλέπει ύφεση στην ευρωζώνη το τελευταίο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Morgan Stanley

    Morgan Stanley


    Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley δήλωσαν ότι αναμένουν ήπια ύφεση στη ζώνη του ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εν μέσω των μειωμένων προμηθειών ενέργειας από τη Ρωσία.

    Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένου του Jens Eisenschmidt, υποστήριξαν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί για δύο τρίμηνα πριν συνεχίσει την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, με μοχλό την αύξηση των επενδύσεων.

    Οι προβλέψεις τους άλλαξαν λόγω της πιθανότητας μειωμένων ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και καθώς οι δείκτες εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων διολισθαίνουν παράλληλα με τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

    «Οι κίνδυνοι γύρω από τις προοπτικές έχουν ενταθεί», έγραψαν ο Eisenschmidt και οι συνεργάτες του.

    Παρά την επιβράδυνση, δήλωσαν ότι με τον πληθωρισμό σε τόσο υψηλά επίπεδα, εξακολουθούν να αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξάνει το επιτόκιο καταθέσεων σε κάθε συνεδρίαση φέτος, στο 0,75% τον Δεκέμβριο, αν και παραδέχθηκαν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ανακοπή των αυξήσεων μετά τον Σεπτέμβριο εάν επιδεινωθούν οι προοπτικές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι μεγάλοι οίκοι αύξησαν τα μερίσματα και οι μετοχές τους ανέβηκαν

    Morgan Stanley: Πρόσκαιρο ράλι μετοχών και μετά επιστροφή σε bear market



    ΣΧΟΛΙΑ