• ΑΓΟΡΕΣ

    Morgan Stanley: Με βύθιση 13% θα κλείσει το έτος ο S&P 500 – Στο δ’ τρίμηνο τα νέα χαμηλά

    • NewsRoom

    Michael Wilson, αναλυτής Morgan Stanley


    «Ακόμα κι αν δεν έχουμε ύφεση, οι απώλειες στα κέρδη ανά μετοχή τους επόμενους μήνες θα είναι τουλάχιστον 3% και το sell-off θα συνεχιστεί». Τα παραπάνω ισχυρίζεται ο αναλυτής Michael J. Wilson της Morgan Stanley, ο οποίος επιμένει στις δυσοίωνες προβλέψεις του, προειδοποιώντας τους επενδυτές ότι ακόμα κι αν η οικονομία ξεφύγει από το κίνδυνο της ύφεσης, η συρρίκνωση είναι δεδομένη.

    «Πιστεύουμε ότι τα επόμενα αρκετά τρίμηνα θα δούμε πολλές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή», ανέφερε σε ένα σημείωμά του ο Wilson.

    O αναλυτής που είχε προβλέψει τη κατάρρευση των μετοχών στο πρώτο εξάμηνο του 2022, περιμένει νέα ιστορικά χαμηλά, καθώς ο ενθουσιασμός των επενδυτών για την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έχει αρχίσει να μειώνεται.

    Τι ανησυχεί τους αναλυτές

    «Η συρρίκνωση της οικονομίας και όχι ο πληθωρισμός ή τα σχέδια της Fed είναι αυτά που θα πρέπει να ανησυχούν τους επενδυτές», υποστήριξε.

    Ο S&P 500 έχει ήδη χάσει τα μισά απ’ όσα κέρδισε μέσα στο καλοκαίρι, στη σκιά των προειδοποιήσεων της Fed ότι θα προχωρήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός.

    Ο Wilson αναμένει ότι οι αμερικάνικοι δείκτες θα φτάσουν στα χαμηλά τους το τέταρτο τρίμηνο.

    Τα σενάρια τα οποία εκτιμάει ότι θα επικρατήσουν είναι οι απώλειες της τάξης του 13% στον S&P 500 με βουτιά στις 3.400 μονάδες σε περίπτωση μη ύφεσης, ενώ σε περίπτωση ύφεσης, ο αμερικάνικος δείκτης θα πέσει στις 3.000 μονάδες.

    Αντίθετα, ο αναλυτής της JP Morgan Mislav Matejka διατηρεί την αισιοδοξία του, καθώς θεωρεί ότι η κορύφωση του πληθωρισμού θα στηρίξει τις μετοχές το επόμενο διάστημα. «Θα κρατηθούν τα κέρδη πολύ καλύτερα από αντίστοιχες περιόδους στο παρελθόν», υποστήριξε σε ένα σημείωμά του προς τους επενδυτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Γιατί το sell-off των ομολόγων «πυροδοτεί» νέες πιέσεις σε όλες τις αγορές

     



    ΣΧΟΛΙΑ