• ΑΓΟΡΕΣ

    Μόνο το ελληνικό 10ετές ανεβαίνει στην Ευρώπη – Πτώση στο Χ.Α., τα βλέμματα στον ΟΤΕ μετά το μέρισμα που ξεπέρασε τις προβλέψεις

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Στην άνοδο των ομολόγων το τελευταίο διάστημα αποδίδουν οι αναλυτές τη σημερινή πτώση των αγορών.

    Οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό sell off στη Wall Street, με 1,75% για τον Dow, πάνω από 3% για τον Nasdaq και 2,75% για τον S&P, είναι υποτονικές, της τάξης του 0,18% για τον Eurostoxx.

    Στην Ελλάδα, οι απώλειες είναι της τάξης του 0,57%, στις 782 μονάδες.

    Αν κάτι ανησυχεί τους επενδυτές στην Ελλάδα είναι ότι σήμερα παρατηρείται μεγάλη αποκλιμάκωση των 10ετών ομολόγων στην Ευρώπη, με εξαίρεση το ελληνικό 10ετές που ενισχύεται κατά 0,2%, οριακά, στο 1,12%. Όταν όμως, το γαλλικό 10ετές σημειώνει πτώση 160% ή αντιστοίχως υποχωρεί σφόδρα το γερμανικό ή το ιταλικό, προκαλεί ανησυχία η άνοδος του ελληνικού.

    Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώνονται πάνω από 6,8 εκατ. ευρώ.

    Τα μάτια της αγοράς είναι εστιασμένα στον ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67. Η μετοχή ενισχύεται στα 12,62 ευρώ, με 100 χιλιάδες τεμάχια ως αυτή την ώρα. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και το μέρισμα υψηλότερο των εκτιμήσεων. Η αγορά ανέμενε 0,60 ευρώ και θα διανεμηθεί 0,68 ευρώ, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη που αποκόμισε ο Οργανισμός κατά την πώληση της Telekom Romania. Αυτό θα συμβεί μέσα στη χρονιά.

    Από εκεί και πέρα το γενικότερο αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό, μοιραία επηρεάζει και τον γενικό δείκτη.

    Πάνω από 2% η πτώση στην Coca Cola ΕΕΕ 0,44% 29,50 και πάνω από 1% στην Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63, την Βιοχάλκο, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, τη ΔΕΗ, την ΕΤΕ, την ΕΧΑΕ και τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76.

    Πρόκειται για τις μετοχές που χθες είχαν θετική αντίδραση, στρέφοντας την αγορά στα θεμελιώδη τους. Το κλίμα πάντως, είναι επιβαρυμένο και δεν ενδείκνυται για την ανάληψη ρίσκου, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορεί να προχωρούν με γοργό ρυθμό, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα παράταση του lockdown. Η δε επαναφορά στην πραγματικότητα αναμένεται να γίνει σταδιακά, λόγω της διάδοσης του ιού που παραμένει ισχυρή.

    Παρά την διόρθωση, αντιστέκεται η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,16% 12,54 στα 5 ευρώ.

    Πτώση για 49 μετοχές και κέρδη για 22.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Διπλασιάζουν(!) σχεδόν την τιμή στόχο οι αναλυτές της AXIA – Πάνω από 200% το περιθώριο ανόδου

    Ισχυρά αποτελέσματα για τον OTE: Στα €1,2 δισ. τα προσαρμοσμένα EBITDA το 2020-Μέρισμα €0,68 ανά μετοχή

    Ζημιές 9 δισ. δολαρίων για την μητρική της British Airways



    ΣΧΟΛΙΑ