• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Apple

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα προς τα εταιρικά αποτελέσματα.

    Η αγορά περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα της Apple, τα οποία ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο των συνεδριάσεων, στον απόηχο και της νέας παραδοχής της εταιρείας για ένα σοβαρό κενό ασφάλειας στο Face Time, το οποίο επιτρέπει σε κάποιον τρίτο να «κρυφακούει» μέσα από το iPhone του χρήστη, ακόμη και αν αυτός δεν έχει απαντήσει την κλήση. Πάντως η Apple δεν πρόκειται να ανακοινώσει αυτή την φορά τον ακριβή αριθμό συσκευών που έχουν πουληθεί, παρά μόνο τα έσοδα για κάθε μια από αυτές. Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα έσοδα από τα iPhone θα φτάσουν τα 52,8 δισ. δολάρια.

    Μέχρι τότε το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Verizon (που είδε τα καθαρά της κέρδη να μειώνονται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο), 3M και Pfizer του δείκτη Dow Jones, αλλά και οι Healthcare, Xerox, Whirlpool και Lockheed Martin. Από την άλλη, το κλίμα επιβάρυνε η αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές που υπέβαλλε η εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας της Καλιφόρνια, PG&E.

    Από εκεί και πέρα, το κλίμα διαμορφώθηκε από  την ποινική δίωξη που επιβλήθηκε εναντίον της κινέζικης Huawei και της επικεφαλής των οικονομικών της υπηρεσιών Meng Wanzhou, για κλοπή των αμερικανικών τεχνολογιών καθώς και για την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

    Ο Dow Jones έκλεισε με ήπια άνοδο +0,21% στις 24.579,96 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 18 έκλεισαν με άνοδο και 12 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Pfizer (+3,16%),  United Technologies (+2,39%) και 3M (+1,93%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Apple (-1,04%), Microsoft (-2,04%) και φυσικά η Verizon (-3,26%).

    Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 2.640 μονάδες με πτώση -0,15% και ο Nasdaq  στις 7.028,29 μονάδες με πτώση -0,81%.



    ΣΧΟΛΙΑ