• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα και αναμονή στη Wall Street, με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street, η οποία κινήθηκε στον απόηχο των νέων σινοαμερικανικών συνομιλιών αλλά και των απειλών για την επιστροφή του shutdown.

    Ο τελευταίος γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου ξεκίνησε με τη συμμετοχή χαμηλόβαθμων αξιωματούχων, με στόχο να υπάρξει τελικά συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου, όταν και οι ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσουν τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές. Μετά τις πρώτες επαφές, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν και ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτιτζερ θα φτάσουν στην κινεζική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    O Dow Jones έκλεισε στις 25.053,11 μονάδες με πτώση 0,21%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη οι μισές έκλεισαν με άνοδο και οι μισές με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+1,59%), Cisco (+0,83%) και American Express (+0,82%) ενώ στον «πάτο» του δείκτη βρέθηκαν οι μετοχές των Pfizer (-1,33%), UnitedHealth (-1,82%) και
    Walt Disney (-1,89%).

    Αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 2.709,80 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στις 7.307,90 μονάδες με άνοδο +0,13%.



    ΣΧΟΛΙΑ