• Μετοχές

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Folli Follie – 108 εκατ. χάνει η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    «Δεν συντρέχει λόγος για αναστολή της διαπραγμάτευσης των Folli Follie». Την άποψη αυτή εκφράζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης. Μιλώντας στο mononews.gr, ο διοικητικός ηγέτης της εποπτικής Αρχής ανέφερε ότι ένα report από μόνο του δεν δικαιολογεί το «πάγωμα» της διαπραγμάτευσης των μετοχών. Ο ίδιος τονίζει ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε και έδωσε τις πρώτες εκτιμήσεις της, χαρακτηρίζοντας ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα. Περιμένουμε, όμως, πιθανότατα σε λίγες ώρες και αναλυτική εξήγηση από τα Folli Follie, απαντώντας έτσι στις επιμέρους αιτιάσεις που υπάρχουν.

    Παράλληλα, τονίζει, ότι όλη η συναλλακτική δραστηριότητα θα μπει στο «μικροσκόπιο» έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν υπάρχουν ή όχι κάποιες «επίμαχες» κινήσεις.

    Πέραν τούτων, στελέχη της εποπτικής Αρχής επισημαίνουν ότι και από τον ορκωτό λογιστή που «σφραγίζει» τη χρήση του 2017 δεν υπάρχει η παραμικρή… σκιά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία.

    Η περυσινή οικονομική έκθεση υπογράφεται από την Ecovis και τον ορκωτό λογιστή Γιώργο Βαρθαλίτη.

    Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αξία των Folli Follie είχε διαμορφωθεί στα 1,027 δισ. ευρώ. Η τωρινή μεγάλη «βουτιά» έχει φέρει την αποτίμηση της εταιρείας στα επίπεδα των 719 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε λίγες ώρες έχει «αποτεφρωθεί» χρηματιστηριακός πλούτος της τάξης των 308 εκατ. ευρώ.

    Η οικογένεια του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, η οποία και ελέγχει το 35,08% των μετοχών, καταγράφει λογιστικές απώλειες 108 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια στιγμή, η κινεζική Fosun, η οποία κατέχει το 13,89% βλέπει την αξία του χαρτοφυλακίου της στον ελληνικό όμιλο να υποχωρεί κατά 42,8 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, η Fidelity, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται το 9,5% των μετοχών, καταγράφει απώλειες 29,3 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο τρίωρο των σημερινών συναλλαγών στο αθηναϊκό χρηματιστήριο.

    Τα υπόλοιπα 128 εκατ. ευρώ της σημερινής ζημιάς «φορτώνονται» στους 7.983 μετόχους μειοψηφίας που έχει ο όμιλος των Folli Follie.

    Ο συναλλακτικός τζίρος στο πρώτο τρίωρο των συναλλαγών είναι συγκριτικά μεγάλος, καθώς ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.

    Παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή κάποιος από τους δύο άλλους ισχυρούς μετόχους απορροφούν τη μεγάλη προσφορά που φαίνεται να γίνεται από πανικόβλητους επενδυτές μετά από τα όσα αντίκρισαν το φως της δημοσιότητας.

    Χρηματιστηριακές πηγές περιμένουν τη «μητέρα των μαχών» να δίνεται προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν και θα διαμορφωθεί η τιμή κλεισίματος της μετοχής.

    Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το απόγευμα αναμένεται η δεύτερη τοποθέτηση από πλευράς Κουτσολιούτσου σε όσα αιχμηρά του καταμαρτυρεί το fund Quintessential Capital Management.

    Στη λογιστική κατάσταση για τη χρήση του 2017 αναφέρεται ότι ο όμιλος είχε ενοποιημένες πωλήσεις 1,4 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας να διαμορφώνονται στα 212,01 εκατ. ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος Folli Follie Group είναι από τις 28 όλες κι όλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες οι οποίες παράγουν συνεχώς καθαρή κερδοφορία σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι αρχής γενομένης από το 2009 έως και το 2017 τα συνολικά καθαρά κέρδη των Folli Follie είναι στα 1,48 δισ. ευρώ.

    Ο όμιλος βαρύνεται με δάνεια 613 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 446,3 εκατ. ευρώ.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση ξένου fund στη Folli Follie – Τα στοιχεία-φωτιά που ρίχνουν 30% τη μετοχή – Όλη η έκθεση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το fund QSM χαρακτηρίζει τη Folli Follie «Parmalat» – Το σκάνδαλο μεγατόνων της ιταλικής γαλακτοβιομηχανίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Οι βαριές κατηγορίες και η ανεξήγητη… σιγή ασυρμάτου της διοίκησης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν η Quintessential Capital Management είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο της ελληνικής Globo Technologies

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: «Ανυπόστατη, ψευδής και συκοφαντική» η έκθεση της Quintessential



    ΣΧΟΛΙΑ