• Μετοχές

    Τι κρυβούν οι αγορές στην Alpha Bank τις τελευταίες 72 ώρες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Funds με βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, εκ των Ηνωμένων Πολιτειών προερχόμενα, ήταν οι πωλητές τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις στη μετοχή της Alpha Bank.

    Σχεδόν 45 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στις τελευταίες συνεδριάσεις, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα funds που βγήκαν πέτυχαν απόδοση πάνω από 50% αφού κρατούσαν τη θέση τους στην Alpha Bank από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δηλαδή πριν από δύο χρόνια. Η δε μέση τιμή κτήσης τους ήταν μεταξύ του 1-1,10 ευρώ. Το σημαντικό δε είναι ότι η προσφορά που βγήκε το προηγούμενο διήμερο απορροφήθηκε πλήρως. Ειδικά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου πολλά κομμάτια πέρασαν μέσω της UBS σε πελάτες της, ενώ μέρος της προσφοράς λέγεται ότι «σκουπίστηκε» και από Έλληνες ιδιώτες.

    Πηγές που γνωρίζουν την τράπεζα, αναφέρουν ότι η Reggeborgh και ο Χένρι Χόλτερμαν διατηρούν θέση, η οποία βαίνει σταδιακά αυξανόμενη περί το 7%. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι επισήμως ελέγχει το 5,01% της Alpha, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά το ΤΧΣ, η συμμετοχή του οποίου ανέρχεται σε 9%.

    Επίσης, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επενδυτών της Alpha Bank, όπως η Fidelity, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Παραμένουν στη θέση τους και στηρίζουν απόλυτα τους σχεδιασμούς και το  business plan ανάπτυξης της τράπεζας από τον Βασίλη Ψάλτη.

    Σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου τα κέρδη για τη μετοχή υπερβαίνουν το 50%, που για τα short-term funds, δηλαδή τα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν βραχυπρόθεσμο στόχο επενδύσεων, η απόδοση είναι κάτι περισσότερο από εξαιρετική, σχολιάζουν χρηματιστές.

    Με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας που έρχεται μετά τις εκλογές θα πρέπει να σημειωθεί ότι αλλάζει και ο χαρακτήρας των funds που θα επενδύουν στην ελληνική αγορά, αφού το καταστατικό τους μέχρι σήμερα δεν επέτρεπε να μπαίνουν σε αγορές χωρών που δεν έχουν επενδυτική βαθμίδα.

    Χρηματιστηριακές πηγές δεν συνδέουν την έξοδο των funds ενόψει εκλογών. Αποδίδουν την κίνηση εξόδου πολύ απλά σε κατοχύρωση κερδών και στροφή τους σε άλλες αγορές ενόψει λήξεως του ά 6μήνου.

    Σημειωτέον ότι προ ημερών η Deutsche Bank ξεχωρίζει τη μετοχή της Alpha Bank από τις ελληνικές τράπεζες, σε νέα της έκθεση δίνοντας σύσταση αγοράς (Buy).

    Ο επενδυτικός οίκος αναγνωρίζει την εξαιρετική απόδοση που έχουν πετύχει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα «φθάνοντας σε σημείο που κανείς δεν περίμενε πριν λίγους μήνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Η Deutsche Bank αναμένει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τραπεζικού κλάδου, υποστηριζόμενη από την αύξηση των χορηγήσεων.

    Μάλιστα, ιδιαίτερης σημασίας είναι τα σχόλια του επενδυτικού οίκου για το Investor Day της 7ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας λογικούς τους νέους στόχους της Διοίκησης και σε αυτή την κατεύθυνση αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το Καθαρό Έσοδο Τόκων της Τράπεζας για το 2024 και το 2025 κατά περίπου 2% και 3% αντίστοιχα. Παράλληλα, ο οίκος αυξάνει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τον Δείκτη Κερδών ανά Μετοχή (EPS) της Τράπεζας για τα επόμενα δύο χρόνια, ευθυγραμμίζοντας τις εκτιμήσεις του με εκείνες της Alpha Bank για EPS στα 0,27 και 0,30 το 2024 και 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Πώς ο Βασίλης Ψάλτης «μάγεψε» τις αγορές

    Eurobank Equities: Τι βλέπει για το ΧΑ και την ΕΧΑΕ – Οι τέσσερεις λόγοι αισιοδοξίας για την αγορά

    Alpha Bank: Τελείωσαν οι πωλήσεις – Ποιος αγοράζει

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ