• ΑΓΟΡΕΣ

    Alpha Bank: Τελείωσαν οι πωλήσεις – Ποιος αγοράζει

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Πάνω από 13 εκατ. κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια αυτή την ώρα στη μετοχή της Alpha Bank.

    Εμφανείς οι διακυμάνσεις στην μετοχή με κίνηση ως το 1,526 ευρώ, αλλά κατά βάση μάζεμα που γίνεται στην περιοχή του 1,50 ευρώ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ξένο θεσμικό ο οποίος πουλάει, αλλά το ενδιαφέρον είναι σε αυτόν που αγοράζει.

    Οι πωλήσεις που ξεκίνησαν από χθες (πάνω από 17 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια) ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή περί τις 13.00. Πωλητής ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αμερικάνικο fund. Αγοραστής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται η UBS, προφανώς για λογαριασμό πελατών της.

    Η μετοχή έχει «φύγει» ανοδικά καταγράφοντας ράλι αυτή την ώρα 2,7%, στο 1,537 ευρώ, κινούμενη στα υψηλά ημέρας.

    Στο μεταξύ η Deutsche Bank ξεχωρίζει τη μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 από τις ελληνικές τράπεζες, σε νέα της έκθεση δίνοντας σύσταση αγοράς (Buy). Ο επενδυτικός οίκος αναγνωρίζει την εξαιρετική απόδοση που έχουν πετύχει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα «φθάνοντας σε σημείο που κανείς δεν περίμενε πριν λίγους μήνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Η Deutsche Bank αναμένει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τραπεζικού κλάδου, υποστηριζόμενη από την αύξηση των χορηγήσεων.

    Μάλιστα, ιδιαίτερης σημασίας είναι τα σχόλια του επενδυτικού οίκου για το Investor Day της 7ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας λογικούς τους νέους στόχους της Διοίκησης και σε αυτή την κατεύθυνση αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το Καθαρό Έσοδο Τόκων της Τράπεζας για το 2024 και το 2025 κατά περίπου 2% και 3% αντίστοιχα.

    Παράλληλα, ο οίκος αυξάνει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τον Δείκτη Κερδών ανά Μετοχή (EPS) της Τράπεζας για τα επόμενα δύο χρόνια, ευθυγραμμίζοντας τις εκτιμήσεις του με εκείνες της Alpha Bank για EPS στα 0,27 και 0,30 το 2024 και 2025.

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ