• Μετοχές

    Minoan Group: Ράλι για τη μετοχή μετά τον διορισμό του καθηγητή Γιώργου Μέργου στο ΔΣ

    • NewsRoom
    O καθηγητής Γ. Μέργος

    O καθηγητής Γ. Μέργος


    Ράλι σημειώνει σήμερα, Τρίτη, η μετοχή της Minoan Group plc, η οποία είναι εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου, την οποία κάποιοι στην αγορά συνδέουν μετά τον διορισμό του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Μέργου στο ΔΣ της εταιρείας.

    Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γεώργιος Μέργος, ακαδημαϊκός με μεγάλη εμπειρία στο μάνατζμεντ στα υψηλότερα επίπεδα στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο τόσο της εταιρείας όσο και της θυγατρικής της Loyalward Limited.

    Γράφημα μετοχής Minoan Group
    Άλμα 4,88% για τη μετοχή της Minoan Group στην αγορά AIM του Λονδίνου

     

    Η επένδυση της Minoan στην Κρήτη

    Σημειώνεται πως η Minoan Group επικεντρώνεται αυτήν τη στιγμή στην επένδυση για την ανάπτυξη του οργανωμένου τουριστικού συγκροτήματος «Ιτανος ΓΑΙΑ» στη Σητεία της Κρήτης.

    Πρόκειται για έργο ύψους 270 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στις επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

    Ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος

    Ο κ. Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική.

    Πριν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986).

    Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών (2012-2013), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004-2007) και Διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009).

    Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (5/2009 – 5/2012). Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.=Σ τραπεζών και άλλων εισηγμένων εταιρειών.

    Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, λοιπές χώρες της Νότιας Ασίας, όλες τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και ορισμένες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) (1986-2000).



    ΣΧΟΛΙΑ