• Μετοχές

    Alpha Bank: Ο… επίμονος αγοραστής και η απόσταση από το 5% – Αρχές Μαρτίου το deal στην ΑΣΤΑΚ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Alpha Bank: Ο “επίμονος αγοραστής” και η απόσταση από το 5% - Αρχές Μαρτίου το deal στην ΑΣΤΑΚ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΛΤΗΣ


    Υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμα για να αποκτήσει συμμετοχή πάνω από 5% κάποιος νέος μέτοχος στην Alpha, σχολιάζουν καλά ενημερωμένες πηγές.

    Με βάση τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στη διοίκηση της Alpha, για μαζικές εντολές αγορών που έχουν βγει από τις 10 Ιανουαρίου κι έπειτα, σημειώνεται πως οι αγορές δεν ήταν αρκετές για να αποκτήσει κάποιος μέτοχος συμμετοχή περί το 5% ή πάνω από το 5%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «επίμoνος» αγοραστής στην Alpha Bank είναι ισχυρό αμερικάνικο fund.

    Όπως έχει γράψει το mononews.gr, από τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, υπάρχει συγκεκριμένη εντολή για αγορά 60 εκατ. τεμαχίων Alpha Bank από συγκεκριμένο αγοραστή. Εντολή η οποία εκτελείται μεθοδικά και προγραμματισμένα με αποκορύφωμα την κίνηση της περασμένης Παρασκευής. Στην εντολή, που εκτελείται κυρίως απευθείας από το εξωτερικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μικρή έκταση έχουν εμπλακεί και εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες.

    Την περασμένη Παρασκευή άλλαξαν χέρια στη μετοχή 31,6 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 13 εκατ. ήταν πακέτα (8 με αγορές μεταξύ 1,275 έως 1,30). Από την κινητικότητα στη μετοχή παρατηρεί κανείς ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής άλλαξε χέρια ποσοστό πάνω από 1% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Κι αυτό σε μία μόνο μέρα. Διότι οι αγορές έχουν ξεκινήσει από τις 10 Ιανουαρίου. Στις 10/1 διακινήθηκαν 23,8 εκατ. τεμάχια, την επόμενη μέρα 20,900, στις 12/1 17,4 εκατ. τεμάχια, στις 13/1 24,4 εκατ. τεμάχια και στις 14/1 12 εκατ. τεμάχια. Τις προηγούμενες μέρες η συναλλακτική κίνηση μειώθηκε στα 10-14 εκατ. τεμάχια.

    Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον είναι αισθητό για την τράπεζα και δείχνει, αν μη τι άλλο, ψήφο εμπιστοσύνης στο management της μετοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της Alpha Bank βρίσκεται πλέον περί τα 4 σεντς από τα υψηλά έτους, ενώ οι αγορές εκδηλώνονται σχεδόν επτά μήνες μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου.

    Στο μεταξύ μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όπως αναφέρουν πηγές στη διοίκηση της τράπεζας, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την Alpha Αστικά Ακίνητα. Δηλαδή αναμένεται να αποσαφηνιστεί το ποσοστό που θα πάρει ο στρατηγικός επενδυτής και, βεβαίως, το αν θα προβεί σε αύξηση κεφαλαίου.

    Η Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 είναι μέτοχος στην Alpha Αστικά Ακίνητα ΑΣΤΑΚ 0% 7,44 σήμερα ελέγχοντας το 90% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Προβλέπεται η μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΑΑ, προκειμένου να αξιοποιήσει τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας. ΑΑΑ θα ενισχυθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αξίας περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

    Η δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών σε ακίνητα της Εταιρείας αναμένεται να αποκτηθεί από την 100% θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. και να ενσωματωθεί σε αυτή. Στο ίδιο πλαίσιο, η Alpha Αστικά Ακίνητα αναμένεται να συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Jumbo, Αlpha, ΔΕΗ μειώνουν τις αντιστάσεις του δείκτη

    Χρηματιστήριο: Εντολή αγοράς για 60 εκατ. μετοχές της Alpha από τις 10 Ιανουαρίου – Άντεξε ο δείκτης, υπό κατάρρευση οι ευρωπαϊκές αγορές

    Χρηματιστήριο: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΤΕ – Γύρισμα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, προβληματίζει η τεχνική εικόνα στον ΟΛΠ



    ΣΧΟΛΙΑ