• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Jumbo, Αlpha, ΔΕΗ μειώνουν τις αντιστάσεις του δείκτη

    Απόστολος Βακάκης – Βασίλης Ψάλτης – Γιώργος Στάσσης


    OTE, OΠΑΠ και Εθνική φαίνεται να κρατούν «Θερμοπύλες» προς το παρόν, με την Alpha να έχει περάσει σε αρνητικό πρόσημο, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να υποχωρεί στα 9,40 ευρώ, τη ΔΕΗ στα 8,40 με την απώλειες και για τις δύο πάνω από 1,6%.

    Οι απώλειες έχουν περιοριστεί σε 1,28% για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,80% 2,52, στο 1,281 ευρώ, με όσους τοποθετούνται στη μετοχή να αγνοούν προς το παρόν το συνολικό ύψος της αποζημίωσης που θα κληθεί να καταβάλει η Αττική Οδός στους εγκλωβισμένους οδηγούς της «Ελπίδας».

    Το Jumbo ΜΠΕΛΑ 2,79% 26,50 επιτείνει το αρνητικό κλίμα στην αγορά με την πτώση να ξεπερνάει το 2,3%.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, στα όρια των 914 μονάδων και με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 30 εκατ. Ευρώ. Ίδιο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας παρατηρείται και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης περιορίζοντας τα αρχικά κέρδη του 1% νωρίτερα.

    Η μεταβλητότητα είναι μεγάλη και έχει εξήγηση στο γεγονός ότι η Fed θα επισπεύσει την άνοδο των επιτοκίων, κίνηση στην οποία δεν αποκλείεται να προβεί ενδεχομένως και στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

    Από την άλλη, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο υψηλός πληθωρισμός ήρθε για να μείνει και πως τελικά θα διαψεύσει όσους θεωρούν ότι θα αποτελέσει παροδικό φαινόμενο για φέτος. Τα προγράμματα στηρίξεως των οικονομικών παύουν σιγά – σιγά και οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

    Η πορεία της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς βρίσκεται σε συνάρτηση με τα ξένα χρηματιστήρια, παρατηρούν οι αναλυτές, ωστόσο, η τάση και το momentum παραμένουν θετικά. Η αγορά μας εξακολουθεί να έχει θετική απόδοση από το ξεκίνημα της χρονιάς, ενώ θεωρείται από τις αναδυόμενες ειδικά για φέτος, από τις πιο φθηνές με το p/e να διαμορφώνεται κάτω από 10.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται ο χειμώνας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων; Τι εκτιμούν οι ειδικοί

    JP Morgan: Σύσταση για επιστροφή θεσμικών στα ελληνικά ομόλογα – Βλέπει εκρηκτική ανάπτυξη 5,2% το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ