• Μετοχές

    ΑΔΜΗΕ: Περιθώριο ανόδου 60% στη μετοχή του βλέπει η Edison

    • NewsRoom
    ΑΔΜΗΕ

    ΑΔΜΗΕ


    Eυκαιρία θεωρεί τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ  η Edison σε έκθεση με την οποία ξεκινά κάλυψη για την μετοχή της εισηγμένης. Το μοντέλο αποτίμησης με τη μέθοδο RAB δίνει τιμή στόχο στα 2,83 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 60% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

    Οπως αναφέρει, η τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΑΔΜΗΕ υποδηλώνει discount περίπου 30% σε σχέση με το μέσο Ρ/Ε των ευρωπαϊκών εταιριών κοινής ωφέλειας, ενώ εκτιμά στα θετικά το επενδυτικό σχέδιο ύψους 4 δισ. ευρώ του Διαχειριστή για την περίοδο 2018-2027 που θα έχει ως αποτέλεσμα κέρδη ανά μετοχή CAGR στο regulated asset base (RAB) 11% για την περίοδο 2018 – 2027.

    Προβλέπονται 18% EBITDA για την περίοδο 2019 – 2023 και καθαρό αποτέλεσμα CAGR 11%

    Όπως αναφέρει, η τρέχουσα τιμή της μετοχής του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται σε discount της τάξης του 40% σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια RAB και σε discount κοντά στο 30% σε σχέση με τα P/E των εταιρειών κοινής ωφελείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει έναν υποδανεισμένο ισολογισμό και κατά συνέπεια μπορεί να υποστηρίξει το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα.

    Προβλέπεται ότι η σχέση debt (δάνεια)/EBITDA από 0.9 στο τέλος του 2018 θα φτάσει στο 5 το 2025, το οποίο είναι μέσα στα πλαίσια της κεφαλαιακής δομής των υπόλοιπων και ομοειδών εταιρειών Κοινής Ωφέλειας της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ