Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Με μεικτά πρόσημα τα futures της Wall Street – Νέα άνοδος για τον Nasdaq

Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται αυτή την ώρα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, στον απόηχο της συμφωνίας Μπάιντεν-Μακάρθι για την προσωρινή αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια, την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν με άνοδο, με τον Dow Jones να σπάει το αρνητικό σερί, αλλά και τον Nasdaq να σημειώνει πέντε εβδομάδες συνεχόμενων κερδών. Αναμφισβήτητα, η ανοδική πορεία του δείκτη επηρεάστηκε από την εντυπωσιακή επίδοση της Nvidia για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η οποία κατάφερει να εκπλήξει τους αναλυτές ξεπερνώνας τις προβλέψεις τους.

ΗΠΑ: Περιθώριο μέχρι τις 5 Ιουνίου για να αποφευχθεί η χρεωκοπία

Νωρίτερα το περασμένο Σάββατο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, έδωσε περιθώριο στον Λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικάνους  μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους για δύο χρόνια, με στόχο την αποφυγή της χρεωκοπίας.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, η Τζάνετ Γέλεν ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών θα πάψει να έχει επαρκείς πόρους για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, εάν το Κογκρέσο δεν λάβει μία απόφαση για αύξηση ή αναστολή του ορίου χρέους έως τις 5 Ιουνίου.

Τελικά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) πως προχωρούν  σε «καταρχήν συμφωνία» για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών.

Η συμφωνία που προβλέπει προσωρινή αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους και περιορισμό των δαπανών πρέπει τώρα να περάσει και από τα δύο σώματα στο Κογκρέσο.

Τα δεδομένα αυτά, δημιούργησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να αναπτερωθεί η ελπίδα των επενδυτών ότι το φλέγον ζήτημα του αδιεξόδου της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους οδεύει προς τη λύση του.

Πώς κινούνται τα futures των δεικτών

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται σήμερα τα futures του Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο 0,81% στις 14.489,59 μονάδες. Η Nvidia συνεχίζει να παρασύρει θετικά τον δείκτη, με τη χρηματιστηριακή της αξία να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, ενώ αυτή την στιγμή σημειώνει άνοδο 2,54%

Επιπλέον, όσον αφορά τις τεχνολογικές μετοχές, η Meta προσυνεδριακά σημειώνει άνοδο 3,70% με τη χρηματιστηριακή της αξίας να αγγίζει τα 671,54 δισ. δολάρια, ενώ η Alphabet σημειώνει άνοδο 0,92% με την χρηματιστηριακή της αξία να φτάνει τα 1,59 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ακολούθως κινούνται και η Microsoft, η οποία καταγράφει άνοδο 2,14%, η Amazon με άνοδο 4,44%, η Intel με άνοδο 5,84%, η Apple με άνοδο 1,41% και η Netflix με άνοδο 5,54%.

Ανοδική είναι και η πορεία των futures του S&P, τα οποία κυμαίνονται στις 4.228,53 μονάδες με άνοδο 0,28%, ενώ τα futures του Dow κυμαίνονται στις 33.062,67 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,20%.

Διαβάστε επίσης:

Nvidia: Το μεγάλο στοίχημα του 1 τρισ. δολαρίων της εταιρείας παραγωγής τσιπ

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών μετά τα υψηλά 9ετίας – Στις 1.220 μονάδες ο δείκτης

EKT: Εκτεθειμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες σε περίπτωση φυγής καταθέσεων από funds

──────────────────

Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων