• Οικονομία

    ΗΠΑ: Περιθώριο μέχρι τις 5 Ιουνίου για να αποφευχθεί η χρεωκοπία

    Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

    Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ


    Περισσότερο χρόνο στον Λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικάνους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

    Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, η Τζάνετ Γέλεν ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών θα πάψει να έχει επαρκείς πόρους για να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, εάν το Κογκρέσο δεν λάβει μία απόφαση για αύξηση ή αναστολή του ορίου χρέους έως τις 5 Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει ως ημερομηνία Χ την 1η Ιουνίου.

    Η νέα ημερομηνία παρέχει περισσότερα χρονικά περιθώρια για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι φαίνεται να είναι κοντά στη συμφωνία για αύξηση του ορίου χρέους για δύο χρόνια.

    Σύμφωνα με την επιστολή της Γέλεν, το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει πληρωμές άνω των 130 δισ. δολαρίων τις δύο πρώτες ημέρες του Ιουνίου, ενώ την εβδομάδα της 5ης Ιουνίου είναι προγραμματισμένες πληρωμές ύψους 92 δισ. δολαρίων.

    Όπως επισημαίνει η Γέλεν, οι προβλεπόμενοι πόροι θα ήταν ανεπαρκείς για να εκπληρωθούν όλες αυτές οι υποχρεώσεις. Μάλιστα, η Γέλεν αποκάλυψε ότι τα αποθεματικά του υπουργείου Οικονομικών έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας την στην απόφαση να μεταφέρει 2 δισ. δολάρια από ένα συνταξιοδοτικό ταμείο δημοσίων υπαλλήλων στο κύριο ίδρυμα δανεισμού της κυβέρνησης, την Federal Financing Bank την περασμένη Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Άννα Παπαδάκη: «Ευγνωμονώ την οικογένεια και τις αξίες της»

    Κάζινο Ρίο: Αύριο κλείνει- Ποια τρία καζίνο θέλουν την ελεύθερη χρεών νέα προσωρινή άδεια

    Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στις οπτικές ίνες – Οι μεγάλοι αντίπαλοι



    ΣΧΟΛΙΑ