• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Άνοδος για Bitcoin και Ether με μοχλό τα κέρδη της Amazon

    • Bloomberg


    Τα κορυφαία κρυπτονομίσματα σημειώνουν άνοδο την Παρασκευή, καθώς τα ισχυρά κέρδη της Amazon.com ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη για τις μετοχές τεχνολογίας, την πορεία των οποίων ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τα ψηφιακά νομίσματα τους τελευταίους μήνες.

    Το Bitcoin αυξήθηκε έως και 2,9% στα 38.043 δολάρια και το Ether σημείωσε ράλι έως και 6,52% στα 2.831 δολάρια.

    Τα μεγάλα κρυπτονομίσματα έχουν παγιδευτεί σε μεγάλο βαθμό σε ένα περιορισμένο εύρος τιμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    Η προσπάθεια τους να βρουν νέα κατεύθυνση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία οι αναπτυξιακές μετοχές και άλλα πιο υψηλού ρίσκου περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν εν μέσω της ανησυχίας για τον αντίκτυπο των επικείμενων αυξήσεων των επιτοκίων της Fed αλλά και της γενικότερης τάσης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως.

    Bitcoin and Ether have been rangebound after a weekslong downturn

    Ταυτόχρονα, η διαπραγμάτευση τους σε μία περιορισμένη κλίμακα, πρόσφερε κάποια ανακούφιση για τους ταύρους των κρυπτονομισμάτων που θεωρούν την κίνηση αυτή ως σημάδι ότι το απότομο selloff που ξεκίνησε τον Νοέμβριο μπορεί να έχει ως επί το πλείστον τελειώσει.

    Ο δείκτης Nasdaq 100, συγκριτικά, υποχώρησε κατά 4,2% την Πέμπτη λόγω των ανησυχητικών αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας Facebook, Meta Platforms.

    «Το Bitcoin συνεχίζει να σημειώνει συσσώρευση κάτω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς στην Oanda, την Πέμπτη.

    «Το κρυπτονόμισμα σχηματίζει μια βάση και λαμβάνοντας υπόψη το selloff σε μετοχές τεχνολογίας, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αισθάνονται λίγο πιο αισιόδοξοι ότι ο πάτος είναι εδώ».

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Ινδία επιβάλλει φόρο 30% στα έσοδα από κρυπτονομίσματα και λανσάρει ψηφιακό νόμισμα

    Στα 32 δισ. δολάρια η αποτίμηση του ανταλλακτηρίου FTX, παρά τον φόβο για «χειμώνα στα crypto»



    ΣΧΟΛΙΑ