• Cryptocurrencies

    Η Ινδία επιβάλλει φόρο 30% στα έσοδα από κρυπτονομίσματα και λανσάρει ψηφιακό νόμισμα

    • Bloomberg

    Nirmala Sitharaman


    Η Ινδία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ψηφιακό νόμισμα και να φορολογήσει τα κρυπτονομίσματα, στην προσπάθεια της να ακολουθήσει την παγκόσμια τάση προς τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά μέσα.

    Τα έσοδα από τη μεταβίβαση οποιωνδήποτε ψηφιακών assets θα φορολογηθούν με 30%, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό την Τρίτη.

    Η κίνηση αυτή ήταν το αποτέλεσμα της ταχείας υιοθέτησης ψηφιακών νομισμάτων στην Ινδία, και φέρνει το κράτος ένα βήμα πιο κοντά στη ρύθμιση τέτοιων επενδύσεων μετά από πολλές προειδοποιήσεις από την κεντρική τράπεζα σχετικά με τους κινδύνους ξεπλύματος χρήματος, χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και αστάθειας των τιμών.

    «Έχει υπάρξει μια εκπληκτική αύξηση στις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, ανέφερε η Sitharaman. «Το μέγεθος και η συχνότητα αυτών των συναλλαγών έχουν καταστήσει επιτακτική την πρόβλεψη ενός συγκεκριμένου φορολογικού καθεστώτος».

    H υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την έναρξη ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας κατά το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλιο, με στόχο τη διευκόλυνση συναλλαγών με τα ψηφιακά νομίσματα στη χώρα. Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας επεξεργάζεται μια σταδιακή στρατηγική εφαρμογής, η οποία θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από μετρητά.

    Η αγορά κρυπτονομισμάτων στην Ινδία αυξήθηκε κατά 641% το έτος έως τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με μια έκθεση του Οκτωβρίου της Chainalysis, μιας εταιρείας έρευνας του κλάδου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρωσία: Διαφωνία μεταξύ Κεντρικής Τράπεζας και Υπ. Οικονομικών για τα κρυπτονομίσματα

    Έρχεται χειμώνας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων; Τι εκτιμούν οι ειδικοί



    ΣΧΟΛΙΑ