• Cryptocurrencies

    Στα 32 δισ. δολάρια η αποτίμηση του ανταλλακτηρίου FTX, παρά τον φόβο για «χειμώνα στα crypto»

    • NewsRoom
    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried


    Στα 32 δισ. δολάρια αυξήθηκε η αποτίμηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, μετά από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, σε μια εποχή που αυξάνονται οι φόβοι γύρω από έναν ενδεχόμενο χειμώνα στην αγορά των crypto.

    Η εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες ανέφερε τη Δευτέρα πως συγκέντρωσε 400 εκατ. δολάρια στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης τους τελευταίους 9 μήνες. Μέχρι σήμερα η FTX έχει συγκεντρώσει συνολικά 2 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών.

    Η FTX, η οποία προσφέρει προϊόντα παραγώγων καθώς και spot trading, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, η οποία παρά το άλλοτε «σκοτεινό» όνομά της, έχει καταφέρει να γίνει βασικός ανταγωνιστής εταιρειών όπως η Coinbase και η Binance.

    Η εταιρεία δεν προσφέρει απευθείας συναλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η δυνατότητα αυτή παρέχεται από την θυγατρική εταιρεία FTX US. Η τελευταία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια νέα επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτιμά την εταιρεία στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η επιτυχία της FTX έρχεται σε μια περίοδο που το Bitcoin συνεχίζει να υποχωρεί κάτω από το όριο των 40.000 δολαρίων έχοντας υποχωρήσει κατά 46% από το ρεκόρ του Νοεμβρίου, όταν και είχε αγγίξει τα 69.000 δολάρια. Πρόκειται για τη 15η φορά από την δημιουργία του το 2009 που το διάσημο κρυπτονόμισμα μπαίνει σε περιοχή bear market.

    Ισχυρότερες είναι οι απώλειες των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων.  Κάτι που οδηγεί στο να αυξηθούν οι φόβοι πως η αγορά θα μπορούσε να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πιο σοβαρής ύφεσης, γνωστής ως «χειμώνας των Crypto». Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό συνέβη στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018, όταν το bitcoin υποχώρησε έως και 80% από το τότε υψηλό ρεκόρ του.

    Πάντως ο CEO της FTX, Sam Bankman-Fried, εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας στο CNBC. «Νομίζω ότι δεν μπαίνουμε σε έναν μακροπρόθεσμο χειμώνα κρυπτονομισμάτων», ανέφερε, αποδίδοντας την πρόσφατη υποχώρηση στη γενικότερη ανασφάλεια που προκάλεσε στις αγορές η επερχόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων από τη FED. .

    O Sam Bankman-Fried ρωτήθηκε και για την πιθανότητα μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς, απαντώντας πως είναι κάτι το οποίο συζητούν, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα γίνει, καθώς δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη ως προς αυτό. Ωστόσο, ανέφερε πως η εταιρεία «θα προσπαθήσει και θα είναι προετοιμασμένη, σε περίπτωση που είναι κάτι που τελικά θέλουμε να κάνουμε».

    Διαβάστε επίσης

    Binance: Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο crypto παγκοσμίως διέθεσε 1 δισ. δολάρια ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις

    Έρχεται χειμώνας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων; Τι εκτιμούν οι ειδικοί

    Κρυπτονομίσματα: Τι δείχνει το πρόσφατο sell-off για Bitcoin και Ether



    ΣΧΟΛΙΑ