• ΑΓΟΡΕΣ

    Κόκκαλης, Βακάκης, Βασιλάκης, Στασινόπουλος, Φέσσας, Φουρλής και Κυριακόπουλος απογειώνουν τα Mid Caps

    αγορά

    Κόκκαλης – Βακάκης – Στασινόπουλος – Φουρλής


    Η αγορά έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και οι πληροφορίες για επιχειρηματικές συμφωνίες, εξαγορές, αλλά και κινήσεις ενδυνάμωσης των εισηγμένων, ειδικά από την μεσαία κεφαλαιοποίηση, δίνουν και παίρνουν.

    Φουρλής, Jumbo, Intrakat, Autohellas, Μοτοδυναμική,Cenergy και Quest είναι μερικές από τις εισηγμένες μόνο, που έχει απλώς έχουν κάνει ποδαρικό με το δεξί στο 2022, αλλά γράφουν και ιστορικά υψηλά.

    Σήμερα εκτός απροόπτου θα πρέπει να αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη λεπτομέρεια της συμφωνίας για το joint venture της Cenergy με την δανέζικη πολυεθνική Orsted. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν η συμφωνία με τους δανούς περιλαμβάνει και κάποιους είδους μετοχική σχέση με την ελληνική πολυεθνική.

    «Η Cenergy Holdings και η Ørsted αναμένεται να οριστικοποιήσουν τους όρους της μεταξύ τους συνεργασίας για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών (“inter array cables”) εντός του πρώτου τριμήνου του 2022», έγραφε η σχετική ανακοίνωση. Η μετοχή της Cenergy CENER 0,28% 7,15 κινείται πλέον σε ιστορικά υψηλά, με πράξεις πάνω από τα 3,40 ευρώ και κεφαλαιοποίηση που πλησιάζει τα 650 εκατ. ευρώ.

    Εν αναμονή ανακοινώσεων τελεί η αγορά και από την Ιντρακάτ , το διοικητικό συμβούλιο της οποίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, συνέρχεται εντός της εβδομάδας (σ.σ. κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη και χθες), προκειμένου να καθοριστούν οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα μετέχουν και οι παλαιοί μέτοχοι. Η αύξηση αναμένεται να τρέξει από την επόμενη εβδομάδα και το προς άντληση ποσό θα κυμανθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή του Φουρλή ΦΡΛΚ -0,47% 4,25 διαμορφώνεται πλέον σε υψηλά που έχει να δει από το μακρινό… 2008! Ήδη, την περασμένη εβδομάδα ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι εισέρχεται και στον κλάδο υγείας κατόπιν συνεργασίας με βρετανική εταιρεία. Ο Φουρλής δρομολογεί ταυτόχρονα την είσοδο της Trade Estate στο Χρηματιστήριο εντός του ά 6μήνου του 2022. Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου διαμορφώνεται πάνω από τα 203 εκατ. ευρώ όταν η αξία χαρτοφυλακίου ακινήτων της θυγατρικής του αγγίζει ή και ξεπερνάει το ύψος της χρηματιστηριακής αξίας του ομίλου. H κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 235 εκατ. ευρώ.

    Η δε Quest ΚΟΥΕΣ 1,20% 5,88 γράφοντας τα 20 ευρώ βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά και η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 705 εκατ. ευρώ. Την 1η Φεβρουαρίου θα κόψει το δικό της έκτακτο μέρισμα ύψους 1,25 ευρώ ανά μετοχή.

    Κέρδη πάνω από 14% για το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70, με την κεφαλαιοποίηση του να πλησιάζει εκ νέου τα 2 δισ. ευρώ και προς το παρόν να μη διακυβεύεται η θέση του στον MSCI. Για σήμερα Τρίτη επίσης είναι προγραμματισμένη η Έκτακτη Γενική συνέλευση της εταιρείας για την έγκριση έκτακτου μερίσματος ύψους 0,385 ευρώ/μετοχή.

    Υψηλά 14άρων ετών και για την Μοτοδυναμική ΜΟΤΟ 0,33% 3,08 , η οποία μέσω της εξαγοράς της Sixt, βλέπει σημαντική αύξηση στα οικονομικά της αποτελέσματα. Η μετοχή από το ξεκίνημα της χρονιάς και μέχρι σήμερα δεν έχει δει το αρνητικό πρόσημο ενώ συμπληρώνει ένα σερί 8 ανοδικών συνεδριάσεων. Στην αγορά πάντως, κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλη εισηγμένη με θέμα την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας της οικογένειας Κυριακόπουλου. Η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 67,2 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η διοίκηση της Autohellas ΟΤΟΕΛ 0,30% 13,30 εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο τουρισμός απογείωσε τα οικονομικά μεγέθη του 9μήνου και οι προσδοκίες είναι θετικές και για φέτος. Έρχεται από ένα σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων, καταρρίπτοντας νέα υψηλά 52 εβδομάδων με την κεφαλαιοποίηση στα 466 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Στο μισό έπεσε ο τζίρος, Alpha, Πειραιώς και ΟΠΑΠ έστειλαν μήνυμα ανόδου

    Ευρωαγορές: Ανοδικό το άνοιγμα της εβδομάδας – Πτώση 4% για τη Unilever



    ΣΧΟΛΙΑ