• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη για το χρυσό λόγω της Τράπεζας της Αγγλίας – Έφτασε σε υψηλό έξι ημερών

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο χρυσός κατέγραψε κέρδη την Τετάρτη φτάνοντας σε υψηλό έξι ημερών. Ο λόγος είναι η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία μείωσε τα ομόλογα δίνοντας στον χρυσό μεγάλη ώθηση.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου ανέβηκε κατά 33,80 δολάρια ή 2,1% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 1.670 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για υψηλό από τις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σχεδόν μίας εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως το πολύτιμο μέταλλο έπιασε χαμηλά 2,5 ετών την Δευτέρα, όταν και διαμορφώθηκε στα 1.633,4 δολάρια.

    Οι τιμές των υπόλοιπων μετάλλων

    • Το ασήμι Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 54 σεντς, ή 3%, στα 18,88 $ ανά ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του παλλαδίου αυξήθηκαν κατά 78,70 $ ή 3,8%, στα 2.169,10 $ ανά ουγγιά, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο πλατίνας Ιανουαρίου, αυξήθηκε κατά 21,10 $ ή 2,5%, στα 860,8 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 8 σεντς, ή 2,3%, στα 3,3585 $ ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA υπογράμμισε μιλώντας στο MarketWatch πως οι «τιμές του χρυσού καλωσόρισαν την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) που απέφυγε ένα επικείμενο κραχ και οδήγησε τις αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων σημαντικά χαμηλότερα».

    «Αυτό ήταν κάπως αναμενόμενο και χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι ο χρυσός θα τα πάει μια χαρά μόλις τελειώσει πραγματικά το ξεπούλημα της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων» έσπευσε να συμπληρώσει.

    Η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας

    Μετά από μία εβδομάδα βύθισης των βρετανικών αγορών, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου με στόχο τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών.

    Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα αγοράζει ημερησίως βρετανικά κρατικά ομόλογα αξίας έως και 5 δισεκατομμυρίων λιρών με εναπομένουσα διάρκεια τουλάχιστον 20 ετών. «Αν συνεχιστεί ή επιδεινωθεί η κατάσταση στην αγορά, θα υπάρξει σημαντικός κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας.

    Διαβάστε επίσης

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola πίεσαν τον δείκτη, σημάδια αντίστασης από Jumbo, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ ΤΕΝΕΡΓ

    Ήπια κέρδη στη Wall Street – Ισχυρές πιέσεις για την μετοχή της Apple, κέρδη 40% για την Biogen



    ΣΧΟΛΙΑ