• ΑΓΟΡΕΣ

    H JP Morgan απογείωσε Alpha και Πειραιώς – Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση από τις 23 Ιανουαρίου

    Χρηματιστήριο


    Η πέμπτη ανοδική συνεδρίαση από τις 23 Ιανουαρίου που ξεκίνησε η διόρθωση (στις 942 ο δείκτης) ήταν η σημερινή, επιβεβαιώνοντας την αντίσταση των 918 μονάδων, όπως από το πρωί είχε επισημάνει το mononews.gr.

    Οι συναλλαγές ήταν, υποτίθεται με την αγορά σε άνοδο (…) κοντά στα 75 εκατ. ευρώ, με δύο τραπεζικές μετοχές ουσιαστικά να κάνουν τη διαφορά στο ταμπλό: την Alpha και την Πειραιώς.

    Η απάντηση της JP Morgan στην Goldman Sachs για την Πειραιώς έδωσε το έναυσμα στα ισχυρά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν ισχυρά στην Πειραιώς, η οποία, κατά τις πληροφορίες, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις παρουσιάσεις της στο Λονδίνο και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης.

    Τα καλά νέα είναι ότι το επιτόκιο από το οποίο θα ξεκινήσει η διαδικασία ορίζεται περί το 5,2%-5,3%. Αν η Πειραιώς ακολουθήσει το επιτυχές παράδειγμα έκδοσης της Alpha Bank πριν από μία εβδομάδα, η αγορά μπορεί να ελπίζει σε χαμηλότερη απόδοση, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, από την έκθεση της JP Morgan φαίνεται ότι ευνοείται η μετοχή της Πειραιώς, για την οποία δίνει τιμή στόχο στα 4,20 ευρώ, και η Alpha Bank στην οποία δίνει 2,5 ευρώ από 2,4 και 1,5 ευρώ που ήταν οι προηγούμενες εκτιμήσεις αντίστοιχα.

    Οι συναλλαγές την Τρίτη τερμάτισαν σχεδόν στα υψηλά ημέρας, στις 917 μονάδες και με κέρδη 12,5%. Στο κλείσιμο δε, έγινε πακέτο 5 εκατ. τεμαχίων στα 0,796 ευρώ.

    Πάντως, παρά τον κορωναϊό και τους κινδύνους για την παγκόσμια υγεία που εγκυμονεί η εξάπλωσή του, οι αγορές δεν κατάλαβαν σήμερα, τίποτα,. Ειδικά, η Wallπου ξεκίνησε τις συναλλαγές με τον S&P  και τον Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Κι αυτό, γιατί η Fed εμφανίζεται καθησυχαστική. Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον στρέφεται στην χειμερινή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την βελτίωση των εκτιμήσεων για τον ρυθμό ανάπτυξης στα επίπεδα των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος κοντά στο 2,5%.

    Από την άλλη, η φημολογία για πώληση της ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι ευνοεί μετοχές, όπως ο Μυτιληναίος, εταιρεία, που, κατά τις πληροφορίες, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της. Η μετοχή της Μυτιληναίος ενισχύθηκε στα 9,5 ευρώ και με κέρδη 3,26% και όγκο 222 χιλιάδων τεμαχίων.

    Κατά τα άλλα, υποτονικότερη ήταν η αντίδραση στην Eurobank, που ενισχύθηκε 1,27% και της Εθνικής που ενισχύθηκε 2,82%, στα 2,92 ευρώ.  Μικρότερη, επίσης, ήταν η άνοδος για την ΓΕΚ/Τέρνα, η οποία αναμένει τις δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να τρέξει το έργο κατασκευής του καζίνο στο Ελληνικό. Η μετοχή ενισχύθηκε με λιγότερο από 1%, στα 8,3 ευρώ. Στα 4,14 ευρώ ενισχύθηκε η ΔΕΗ με κέρδη 0,98%, στα 33,24 ευρώ η Coca Cola, επίσης με κέρδη κάτω από 1%, από 0,4% τα κέρδη για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, 1,18% η άνοδος για την Τέρνα Ενεργειακή, και πάνω από 1% καταγράφηκε αντίδραση για την Jumbo, την Motor Oil, στα 19,03 ευρώ, την ΕΥΔΑΠ στα 7,41 ευρώ, την Βιοχάλκο και την Aegean που την Τετάρτη παρουσιάζει και επισήμως την απόκτηση του Α – 420.



    ΣΧΟΛΙΑ