• Συνεντεύξεις

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία

    • Συνέντευξη στον Γαβριήλ Σερέτη
    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης


    «Με τα πολλά κόμματα που ενδέχεται να μπουν στη Βουλή η αυτοδυναμία Μητσοτάκη δεν έχει κριθεί καθόλου, αντιθέτως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews, χαρακτηρίζοντας ταυτοχρόνως προεκλογικό «παραμύθι» του κ. Αλέξη Τσίπρα τα περί «ανεξέλεγκτου καθεστώτος» εξαιτίας μιας  «παντοδύναμης Νέας Δημοκρατίας». 

    «Υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα ακόμα και 300 έδρες να έχουμε στη Βουλή. Δηλαδή όταν είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου 48% ή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 48% δεν υπήρχε δημοκρατία στην Ελλάδα; Δεν είναι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί ο μόνος εξισορροπητικός παράγων μέσα σε μια δημοκρατία», διαμηνύει ο κ. Γεωργιάδης, αποδομώντας το σχετικό επιχείρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αφορμή τις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία». Ενώ, αναφερθείς στις μεγάλες επενδυτικές προκλήσεις και στις ευκαιρίες της επόμενης μέρας, εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο digital, τα logistics, στον τομέα του τουρισμού, στο real estate και στις μεταφορές.

    Ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί πως η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα τους, συσχετίζοντας τις εξελίξεις με την αύξηση της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τον ορισμό του ενεργειακού κόστους της χώρας, την ενίσχυση της ψηφιακής Ελλάδας και της Ελλάδας 4.0.

    «Σε 4-5 χρόνια η Ελλάδα θα έχει μια πολύ ανταγωνιστική οικονομία και στη βιομηχανία», είναι η επιπλέον εκτίμηση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

    Αναφορικά με την παρατηρούμενη αύξηση της λεγόμενης αντισυστημικής ψήφου, ο υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας ταυτίζει την αντιμετώπιση του φαινομένου με την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

    «Όσο η ζωή των πολιτών γίνεται καλύτερη, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν εμπιστοσύνη στη δημοκρατία. Και ένας από τους λόγους που έχουμε καθήκον να το πετύχουμε είναι και αυτός», υπογραμμίζει με νόημα.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Αντιπροέδρου της ΝΔ και υποψήφιου βουλευτή Βορείου Τομέα κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον Γαβριήλ Σερέτη

    Τι απαντάτε σε ένα πολίτη ο οποίος αναρωτιέται «γιατί να ψηφίσω Μητσοτάκη αφού έχει διαφορά 20 μονάδες; Και με 15 κυβερνά. Ας ψηφίσω αντιπολίτευση για να τον ελέγχει κάποιος»;

    Με τα πολλά κόμματα που ενδέχεται να μπουν στη Βουλή η αυτοδυναμία Μητσοτάκη δεν έχει κριθεί καθόλου, αντιθέτως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

    Είδα πρόσφατη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού ACTION που έχει δυνητικά έως και 9 κόμματα στη Βουλή. Με 9 κόμματα, χαιρετίστε την αυτοδυναμία.

    Ποιο είναι το πολιτικό εχέγγυο που διασφαλίζει ότι η παντοδύναμη ΝΔ δεν θα είναι ένα «ανεξέλεγκτο, ασύδοτο, ισοπεδωτικό καθεστώς», όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας;

    Δεν υπάρχει καμία ανεξέλεγκτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία στη δημοκρατία μας.  Υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα ακόμα και 300 έδρες να έχουμε στη Βουλή.  Αυτό είναι ένα παραμύθι που για προεκλογικούς λόγους εφηύρε ο κύριος Τσίπρας.

    Δηλαδή όταν είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου 48% ή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 48% δεν υπήρχε δημοκρατία στην Ελλάδα; Δεν είναι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί ο μόνος εξισορροπητικός παράγων μέσα σε μια δημοκρατία.

    Υπάρχει «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία; Πού θα βρείτε τους πόρους προκειμένου να χρηματοδοτήσετε τις αυξήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σας και δεν αναφέρονται στο Μεσοπρόθεσμο, με δεδομένα τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που υποχρεούται να εξασφαλίζει η χώρα για να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της;

    Δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία από τη Νέα Δημοκρατία. Στη Νέα Δημοκρατία η οικονομία μας είναι τελείως φανερή. Ξέρετε πολύ καλά αυτά τα 4 χρόνια πως κυβερνήσαμε και άρα, ξέρετε πολύ καλά πως θα κυβερνήσουμε. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη.

    Τι απαντάτε στον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος δηλώνει ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη;

    Ο κύριος Ανδρουλάκης σίγουρα θα θυμάται ότι και επί ΠΑΣΟΚ πληρώναμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα διαχρονικό ελληνικό πρόβλημα που ξεκίνησε εδώ και πολλές δεκαετίες ίσως γιατί ποτέ δεν φτιάξαμε ένα εθνικό σύστημα υγείας όπως θα έπρεπε να το έχουμε φτιάξει παρά τις πολλές προσπάθειες που έγιναν.

    Πάντως οι υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι ένα μόνιμο ελληνικό φαινόμενο.  Θυμάμαι ότι τα ίδια μου έλεγαν όταν ήμουν Υπουργός Υγείας πριν από 10 χρόνια.

    Ποιες είναι οι μεγάλες επενδυτικές προκλήσεις και οι ευκαιρίες της επόμενης μέρας;

    Τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα του digital, στον τομέα των logistics, στον τομέα του τουρισμού, στον τομέα του real estate και στον τομέα των μεταφορών.

    Πώς η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να επεκτείνει την παραγωγική βάση της και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων;

    Όσο ανεβάζουμε την παραγωγή μας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες θα ορίζουμε το ενεργειακό μας κόστος. Όσο ορίζουμε το ενεργειακό μας κόστος και ενισχύουμε την ψηφιακή Ελλάδα και την Ελλάδα 4.0, τόσο θα αυξάνεται η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητά μας.

    Σε 4-5 χρόνια η Ελλάδα θα έχει μια πολύ ανταγωνιστική οικονομία και στη βιομηχανία.

    Τι σηματοδοτεί το περίπου 18% του εκλογικού σώματος που στρέφεται προς «αντισυστημική» ψήφο προς τα δεξιά της ΝΔ και προς τα αριστερά του ΚΚΕ; Τι πρέπει να γίνει προκειμένου αυτοί οι πολίτες να καταλάβουν ότι δεν αρκεί η ψήφος διαμαρτυρίας;

    Η αντισυστημική ψήφος δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι φαινόμενο σε όλο τον δυτικό κόσμο.  Μπορώ να σας πω ότι στην Ελλάδα είναι σχετικά περιορισμένη σε σχέση με άλλα κράτη της Δύσης.

    Όσο η χώρα μας επιστρέφει στην κανονικότητα, τόσο θα αντιμετωπίζεται και η αντισυστημική ψήφος. Όσο η ζωή των πολιτών γίνεται καλύτερη, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν εμπιστοσύνη στη δημοκρατία. Και ένας από τους λόγους που έχουμε καθήκον να το πετύχουμε είναι και αυτός.

    Διαβάστε επίσης

    Εκλογές 2023: Το νέο σποτ της ΝΔ – «Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, που παράγει»

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιο είναι το διακύβευμα της τελικής ευθείας προς την κάλπη

    Μητσοτάκης: Το βράδυ της 25ης Ιουνίου η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση με την αυτοδύναμη ΝΔ στο τιμόνι

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ