• ΑΓΟΡΕΣ

    Η μετοχή που έχει κερδίσει πάνω από 620% χάρη στον κορονοϊό

    • NewsRoom


    Την ώρα που η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά δέχεται ισχυρότατες πιέσεις λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του κορονοϊού, με σαρωτικές απώλειες σε όλα τα ταμπλό, μία μετοχή έχει ενισχυθεί πάνω από 620% από το ξέσπασμα της επιδημίας και μετά. Πρόκειται για τη μετοχή της εταιρείας Alpha Pro Tech, η οποία παράγει προστατευτικές μάσκες και βγαίνει σαφώς κερδισμένη από την εξάπλωση του ιού αλλά και τον πανικό που έχει προκαλέσει η επιδημία σε όλο τον πλανήτη.

    Η Alpha Pro Tech είναι μαζί με τις 3Μ και Honeywell από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μασκών προσώπου μίας χρήσης N95 στις ΗΠΑ.

    Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει την πιθανότητα να επικαλεστεί Νόμο του 1950 για να αυξήσει την παραγωγή τους, καθώς και την παραγωγή προστατευτικού ρουχισμού, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

    «Θα μπορούμε να πούμε στις εταιρείες «Όχι, αλλάζεις τη γραμμή παραγωγής σου για να παράγεις 80% μάσκες  N95 και 20% άλλες», ανέφεραν στο Reuters πηγές του Λευκού Οίκου.



    ΣΧΟΛΙΑ