• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Alpha Pro Tech: Οι insiders «ξεφορτώνονται» μετοχές μετά το ράλι του 400%+ για την εταιρεία που κατασκευάζει μάσκες προσώπου

    • Bloomberg


    Η επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων της Alpha Pro Tech -χήρα πρώην προέδρου της εταιρείας- εκμεταλλεύτηκε την άνοδο που έχει σημειώσει φέτος η μετοχή της -η οποία ξεπερνά το 400%- για να πουλήσει μετοχές αξίας 13,6 εκατ. δολαρίων.

    Η Ντόνα Μίλαρ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 2017, από τότε δηλαδή που απεβίωσε ο σύζυγός της και συνιδρυτής της Alpha Pro, πούλησε, στις 28 Φεβρουαρίου, πάνω από 350.000 μετοχές, σύμφωνα  με χρηματιστηριακή ανακοίνωση. Ωστόσο, ακόμη και μετά την πώληση αυτή, η Μίλαρ παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με περισσότερες από 1,2 εκατ. μετοχές, αξίας 24 εκατ. δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τρίτη.

    Η εταιρεία, η οποία, μεταξύ άλλων ιατρικών προϊόντων, πουλά και μάσκες προσώπου, είδε την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται μαζικά σε εταιρείες που κατασκευάζουν είδη προστασίας από μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο κορονοϊός Covid-19. Παρότι η μετοχή ενισχύθηκε πάνω από 350% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, είναι ασταθής τελευταία, κινούμενη μεταξύ 3,20 και 41,59 δολαρίων από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

    Όμως, η Μίλαρ δεν είναι το μόνο διοικητικό στέλεχος της Alpha Pro Tech που επωφελήθηκε από τη ραγδαία άνοδο της μετοχής. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, υπήρξαν και άλλα τέσσερα μέλη του ΔΣ που άσκησαν τα δικαιώματά τους και πούλησαν μετοχές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λόιντ Χόφμαν, πούλησε μετοχές 7,76 εκατ. δολαρίων, περιορίζοντας το μετοχικό του χαρτοφυλάκιο σε μόλις 1.000 μετοχές.

    Σημειώνεται πως η μετοχή της Alpha Pro Tech έκανε βουτιά 15% την Τετάρτη, αφού κυκλοφόρησε η είδηση για τις πωλήσεις μετοχών.



    ΣΧΟΛΙΑ