• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι δασμοί των ΗΠΑ βύθισαν το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης – Οργή στη Γερμανία για τον Τραμπ

    • NewsRoom


    Με σημαντική πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό.

    Ο δείκτης Dax κατέγραψε βουτιά προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν και ανακοινώθηκε η απόφαση του Λευκού Οίκου, κλείνοντας με απώλειες 178,87 μονάδων (-1,40%), στις 12.604,89 μονάδες την ώρα που ο δείκτης MDax έκλεισε στις 26.326,97 μονάδες, μειωμένος κατά -0,11%.

    Την ίδια ώρα η Ένωση Βιομηχανιών Χάλυβα της Γερμανίας απάντησε ότι το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση για να αιτιολογήσει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια είναι «τερατώδες».

    «Τα αμερικανικά μέτρα είναι μια παρέμβαση υπέρ του προστατευτισμού στο παγκόσμιο εμπόριο και αντίκεινται στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση της Wirtschaftsvereinigung Stahl.

    Οι δασμοί που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα φτάνει στο 25%.

    Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε μέσω του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας ότι η απάντηση στο «Πρώτα η Αμερική» του  Τραμπ θα είναι «η Ευρώπη ενωμένη», προειδοποιώντας πάντως πως «οι εμπορικοί πόλεμοι δεν γνωρίζουν νικητές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τραμπ κήρυξε και επίσημα «εμπορικό πόλεμο» στην ΕΕ – Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην αντεπίθεση η ΕΕ – Έρχονται αντίμετρα στους αμερικανικούς δασμούς τις επόμενες ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Μέρκελ έτοιμη για τον «εμπορικό πόλεμο» με τις ΗΠΑ: «Η ΕΕ θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο»



    ΣΧΟΛΙΑ