• Οικονομία

    Η Μέρκελ έτοιμη για τον «εμπορικό πόλεμο» με τις ΗΠΑ: «Η ΕΕ θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο»

    • NewsRoom


    «Έξυπνη, αποφασιστική και ενιαία» θα είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ, αν αυτές κάνουν πράξη την απειλή τους και επιβάλουν δασμούς στις ευρωπαϊκές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

    Μιλώντας από την Λισαβόνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πορτογάλο ομόλογό της Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως οι δασμοί που εξετάζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ “αντίκεινται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου” υπογράμμισε. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οποιαδήποτε αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης “διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη την απόφαση” των ΗΠΑ.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εξαιρεθεί προσωρινά από τους δασμούς, μέχρι την προσεχή Παρασκευή 1η Ιουνίου. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να αξιώνουν μόνιμη εξαίρεση ωστόσο οι ΗΠΑ δεν φαίνονται ευχαριστημένες από τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

    Όπως έγραψε την Τετάρτη η Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναγγείλει την επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη σήμερα Πέμπτη, παραμονή της ημέρας που εκπνέει η προσωρινή εξαίρεση που παραχώρησε η Ουάσινγκτον στην ΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σολτς: Δεν «ηρεμεί» ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ – Η απάντησή μας πρέπει να είναι ισχυρή



    ΣΧΟΛΙΑ