• ΑΓΟΡΕΣ

    HSBC: Μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank – Τι αναμένει για το 2021-2022

    • NewsRoom

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της alpha Bank


    Η HSBC επισημαίνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και η επιστροφή του lockdown «θολώνει» τις προοπτικές για την ελληνική τράπεζα

    Μειώνει την τιμή – στόχο και τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της Alpha Bank, η HSBC, αναμένοντας μεγαλύτερες αντιξοότητες και πίεση στα αποτελέσματα, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και του νέο lockdown.

    Συγκεκριμένα, η HSBC μειώνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία της τράπεζας κατά 16% για το 2021 και κατά 21% για το 2022, ενώ παράλληλα μειώνει την τιμή-στόχο από τα 0,70 ευρώ σε 0,50 ευρώ, διατηρώντας σύσταση «διακράτησης» (hold).

    Η HSBC επισημαίνει ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και η επιστροφή του lockdown «θολώνει» τις προοπτικές για την ελληνική τράπεζα. Οι κίνδυνοι για νέα «κόκκινα δάνεια» ύψους 2 δισ. είναι υψηλότερα από τις προβλέψεις της Αlpha Bank, όπως αναφέρει.

    Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το κατά πόσο το project Galaxy θα οδηγήσει σε re-rating τη μετοχή της τράπεζας καθώς αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τη μείωση του κινδύνου του ισολογισμού της τράπεζας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ