• ΑΓΟΡΕΣ

    H Goldman Sachs επιλέγει το ΧΑ – Αυξάνει την τιμή στόχο στις 1.200 μονάδες

    Caesar Maasry, Goldman Sachs

    Caesar Maasry, Goldman Sachs


    H Goldman Sachs και ο Caesar Maasry, μεταξύ των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, προτιμά την Ελλάδα και «ψηφίζει» το Γενικό Δείκτη.

    Ο αμερικανικός οίκος, στην τελευταία του έκθεση για τις αναδυόμενες αγορές «βλέπει» εκ νέου ανοδικό περιθώριο για την εγχώρια αγορά μετοχών μιας και ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε ήδη ξεπεράσει την τιμή στόχο των 1.075 μονάδων.

    Ο Maasry της ομάδας επενδυτικής στρατηγικής στις αναδυόμενες αγορές, πιστεύει πλέον ότι οι ελληνικές μετοχές είναι φθηνές και ανεβάζει τον στόχο στις 1.200 μονάδες ή 11% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα των 1.080 μονάδων.

    Goldman Sachs

    «Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, προτιμάμε την αγορά της Βραζιλίας έναντι του Μεξικού, τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία και τη MENA (χώρες Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής), έναντι των μη ασιατικών περιοχών σε γενικές γραμμές, και την Ελλάδα στο πλαίσιο των αναδυόμενων αγορών Ευρώπης», εξηγεί ο αναλυτής.

    «Η Ελλάδα παρουσιάζει κινδύνους, ως περιφερειακής αγορά που είναι, αλλά οι μετοχές της είναι φθηνές. Σε αντίθεση με την Αίγυπτο, οι ελληνικές μετοχές εξακολουθούν να εμφανίζονται αρκετά φθηνές, ιδίως σε σχέση με τα τοπικά επιτόκια και υπάρχει μια αρκετά σταθερή, γραμμική, σχέση μεταξύ των αποτίμησης των ελληνικών μετοχών και των εγχώριων επιτοκίων, δεδομένης της εξαιρετικά ευμετάβλητης φύσης των ελληνικών μετοχών κατά την τελευταία δεκαετία, όπου η αποτίμηση είναι πιο σταθερή σε μακροπρόθεσμες προσδοκίες», αναφέρει ο Maasry.

    Η τράπεζα αποτιμά την ελληνική αγορά μετοχών με 8,6 φορές τα κέρδη των επόμενων δώδεκα μηνών, έναντι 8,9 φορές που είναι ο στόχος της. Τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 8% ενώ η μερισματική απόδοση για τις ελληνικές μετοχές προβλέπεται στο 5%.

    «Πιο βραχυπρόθεσμα, οι ελληνικές μετοχές σε σχέση με τις αντίστοιχες μετοχές των αναδυόμενων αγορών είναι διαπραγματεύσιμες σε παραπλήσια επίπεδα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες εν συγκρίσει με τις εταιρείες βασικών διαρκών αγαθών. Ο δείκτης MSCI Greece έχει υπεραποδώσει σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν υποαποδώσει σημαντικά κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πιέσεων, αλλά, σε σχέση με τις άλλες μετοχές των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της CEEMEA, προβλέπουμε ελαφρώς υψηλότερη απόδοση του MSCI Greece στο μέλλον με +9% έναντι +7% της περιοχής CEEMEA, επισημαίνει ο αναλυτής.

    Goldman Sachs

    «Εκτός Ασίας, υπάρχουν μόνο τρεις χώρες αναδυόμενων αγορών στις οποίες προβλέπουμε αποδόσεις 10%+ με βάση την αποτίμηση και το πετρέλαιο και αυτές είναι η Ελλάδα, το Κατάρ και η Τουρκία, με τις αποδόσεις των τουρκικών μετοχών να επηρεάζονται, πιθανότατα, από την αποδυνάμωση του νομίσματος. Τακτικά, οι αγορές μπορεί να ανησυχήσουν για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ ως αναπτυξιακό κίνδυνο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αναδυόμενες αγορές που είναι εκτεθειμένες στις ΗΠΑ μπορεί να υποαποδώσουν, καταλήγει η τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Αυξάνει τιμές στόχους σε Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank

    Morgan Stanley: Σχεδιάζει την περικοπή 3.000 επιπλέον θέσεων εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ