• ΑΓΟΡΕΣ

    Euroxx για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σύσταση overweight και τιμή στόχος τα 20,2 ευρώ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    H Euroxx Χρηματιστηριακή ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με σύσταση overweight και τιμή στόχο για το επόμενο δωδεκάμηνο στα 20,2 ευρώ ανά μετοχή.

    «Βλέπουμε τη ΓΕΚ ως μια μακροπρόθεσμη επενδυτική ιδέα, πίσω από τη μακρά ωρίμανση του χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων της και τις επενδύσεις στις ΑΠΕ. Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπτυξης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πρέπει να αρχίσει να απολαμβάνει μια σημαντική ροή μερισμάτων μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα», εξηγεί η χρηματιστηριακή.

    Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx, η μετοχή διαπραγματεύεται για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές, μετά την πλήρη ενοποίηση των EBITDA από τα μεγάλα έργα που αναλαμβάνονται το 2024.

    Οι κατασκευές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Μετά από μια συρρίκνωση του μεγέθους της κατά 80% την περίοδο 2008-2019, ο κλάδος έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ενώ είναι αξιοσημείωτες και οι ανάγκες υποδομών για την Ελλάδα στο πλαίσιο του «αναπτυξιακού σχεδίου 2030» που υιοθετήθηκε πρόσφατα.

    «Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στο μέλλον, αντιπροσωπεύοντας υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με άλλα 2,2 δισ. ευρώ να εκκρεμούν προς υπογραφή», υπογραμμίζει η Euroxx.

    Το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων στην Ελλάδα

    Ο Όμιλος κατέχει ένα μεγάλο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλα έργα υποδομής σε μεταφορές, τον τουρισμό και το περιβάλλον. Το χαρτοφυλάκιο της ΓΕΚ αποτελείται κυρίως από αυτοκινητόδρομους με ορατό και επαναλαμβανόμενο EBITDA και με μέση διάρκεια ζωής άνω των 20 ετών.

    Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, η ΓΕK ΤΕΡΝΑ κατέχει μερίδιο περίπου 37% στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μια ελληνική εταιρεία ΑΠΕ, η οποία διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1,2GW σε αιολική ενέργεια και στόχο να ξεπεράσει τα 3,0GW μέχρι το 2030. Στο σχεδιασμό είναι η επέκταση του αποτυπώματος στην ηλιακή ενέργεια και την υδροηλεκτρική ενέργεια αντλησιοταμίευσης, ενώ έχει επίσης έκθεση στην παραγωγή θερμικής ενέργειας.

    «Αποτιμούμε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χρησιμοποιώντας μια αποτίμηση των διαφορετικών κομματιών της. Εφαρμόζουμε μια 20% έκπτωση από τον όμιλο και εξάγουμε την τιμή στόχο των 20,2 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας 44% περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα», υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή.

    Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη μετοχή είναι πρωτίστως οι μακροοικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι, ο κίνδυνος εκτέλεσης και οι ρυθμιστικοί κίνδυνοι, καταλήγει η Euroxx Χρηματιστηριακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ράλι της Πειραιώς και η τιμή για το placement

    Piraeus Securities: Νέες υψηλότερες τιμές στόχοι για τις τράπεζες

    Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Tα top picks της φετινής χρονιάς από το ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ