• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τα τεχνικά σενάρια της αγοράς μετά την είσοδο των μετοχών της ΔΕΗ και η αφύπνιση των small caps

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Κι αν τα μάτια και η προσοχή της αγοράς τις τελευταίες μέρες είναι στραμμένη κεφαλαιοποίηση και ειδικά στη ΔΕΗ, στην περιφέρεια, τα γνωστά small caps παρατηρείται έντονη κινητικότητα.

    Κι αυτό, διότι μια σειρά μετοχών καταγράφουν ιστορικά υψηλά ή πολύμηνα υψηλά, γεγονός το οποίο κινεί το ενδιαφέρον και την περιέργεια των συναλλασσόμενων με στόχο αυτόν, της καταγραφής αποδόσεων.

    Κάποιες μετοχές έχουν δείξει ότι μπορούν να διαφοροποιούνται από την εν γένει εικόνα της αγοράς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο τέλος κάθε δεύτερου 10ημέρου σχεδόν ανά δύο μήνες παρατηρείται πτωτική διαφυγή της αγοράς, σημειώνουν με νόημα χρηματιστηριακοί αναλυτές.

    Το οποίο, το Νοέμβριο συμπίπτει με την αναμενόμενη αξιολόγηση της Moody’s την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτό ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, για την ακρίβεια στις 21/5 όταν η αγορά βρέθηκε στις 852 μονάδες και εν συνεχεία στις 19/7 όταν η αγορά πραγματοποίησε κίνηση στις 830 μονάδες.

    Ακόμα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ταλαιπωρία της αγοράς κάτω από τις 900 μονάδες την περίοδο του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όσο η αγορά μένει πάνω από τις 870 μονάδες, το ανοδικό σενάριο παραμένει ζεστό και ενεργό.

    Από τα «ντεσού» της χθεσινής συναλλακτικής δραστηριότητας στη ΔΕΗ παρατηρεί κανείς ότι η ουρά για πωλήσεις στο κλείσιμο είναι ασυνήθιστα χαμηλές, μόλις 300.000 κομμάτια. Alpha, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ και Eurobank και εν μέρει η ΕΤΕ (η οποία δεν εισήλθε τελικώς) τροφοδότησαν, λόγω των αυξημένων όγκων συναλλαγών τους, τον τζίρο στη ΔΕΗ, καθώς οι ξένοι θεσμικοί θέλησαν να πάρουν θέση σε μία μετοχή που εισέρχεται σε έναν διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη, όπως ο MSCI Standard.

    Το τελικό «ξεκαθάρισμα» με τις κινήσεις των ξένων στα χαρτιά του MSCI αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με τους αναλυτές, στις 30 Νοεμβρίου που είναι και η τελική ημερομηνία του rebalancing.

    Χρηματιστήριο όμως, δεν είναι μόνο οι προαναφερόμενες μετοχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Eurobank Equities παραμένει ζεστή για τα Πλαστικά Θράκης, με τιμή στόχο τα 9,4 ευρώ, ενώ υπάρχει και επενδυτική γκάμα για small caps, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Lavipharm.

    Η κινητικότητα συνεχίζεται στην ίδια κατηγορία μετοχών, ενώ έγινε γνωστό στην αγορά ότι το 2,78% της Profile πέρασε σε σουηδικό fund μέσα από το πακέτο των 330 χιλιάδων τεμαχίων στην τιμή των 5,96 ευρώ, το οποίο αποτελούσε προϊόν αγοράς ιδίων μετοχών από την εισηγμένη.

    Η πτώση πάνω από 9% στην Ευρωσύμβουλοι, σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με την τιμή στην οποία θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αύξηση κεφαλαίου στην οποία, όπως λέγεται ξένο fund θα μπει ως στρατηγικός επενδυτής.

    Κλείσιμο σε υψηλά 22 ετών για την Autohellas, η οποία εμφάνισε αποτελέσματα 9μήνου πάνω από τις προβλέψεις. Ταυτόχρονα, σε υψηλό 21 μηνών έκλεισε η Τζιρακιάν, τα μεγέθη της οποίας, σύμφωνα με τα στοιχεία α’ 6μήνου έχουν σημειώσει άλμα εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των εμπορευμάτων. Επίσης, χθες σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι Epsilon Net και ΚΑΪΡΟΜΕΖΖ.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε τις νέες μετοχές από την ΑΜΚ της ΔΕΗ

    Χρηματιστήριο: Στη ΔΕΗ το 76% του τζίρου, στο κόκκινο η αγορά – Νέα άνοδος για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τι συνέβη σε ΟΤΕ-ΟΠΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ