• ΑΓΟΡΕΣ

    CVC: Επανέρχονται τα σχέδια για IPO μέσα στην άνοιξη

    • NewsRoom

    John Clark, Managing Partner and CEO of CVC Growth Partners at CVC Capital Partners (Πηγή: theorg.com)


    Ύστερα από δύο ημερομηνίες που αναβλήθηκαν, η CVC, η ευρωπαϊκή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, επανέρχεται στα σχέδιά της  για την πολυαναμενόμενη είσοδό της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

    Οι αγορές προσδοκούν για μία επιτυχημένη είσοδο σε μία περίοδο που οι traders έχουν ήδη τιμολογήσει τις πρώτες μειώσεις στα επιτόκια και οι ευρωαγορές χρειάζονται μία ώθηση εν μέσω ενός εντυπωσιακού ράλι στις αμερικανικές μετοχές και εκτιμήσεων ότι ο S&P 500 ετοιμάζεται να κάνει νέο ρεκόρ στις 5.500 μονάδες.

    Τα σχέδια της CVC

    Σύμφωνα με το Bloomberg, μέσα στην άνοιξη αναμένεται να γίνει η εισαγωγή του κορυφαίου fund, ενώ κάποιοι το τοποθετούν στις αρχές Μαΐου.

    Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια όταν πούλησε μειοψηφικό μερίδιο στην Blue Owl Capital Inc. το 2021, έχει δημιουργήσει προσδοκίες στις ευρωαγορές, οι οποίες ετοιμάζονται και για νέες εισόδους εταιρειών, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ, όμως οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν ότι η εταιρεία θα μπορούσε για τρίτη φορά να αναβάλλει τα σχέδιά της, αν δει ότι το κλίμα στην αγορά δεν είναι φιλικό.

    Η CVC η οποία διαχειρίζεται πάνω από 160 δισ. δολάρια, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου είχε κάνει ακριβώς το ίδιο καθώς η αναταραχή στις αγορές έκανε ένα από τα πιο εμβληματικά ταμεία των ιδιωτικών αγορών να κάνει πίσω, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2022, εν μέσω ενός παρατεταμένου sell-off στις παγκόσμιες αγορές.

    Της απόφασης για την αναβολή, είχαν προηγηθεί τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες EQT και Blackstone και η ανακοίνωση έγινε σε μια περίοδο που στη Μέση Ανατολή λάμβαναν χώρα σφοδρές συγκρούσεις.

    Οι εξαγορές και οι εισηγμένες

    Η CVC δεν προετοιμάζει μόνο τη δική της είσοδο, καθώς κάποιες από τις εταιρείες που έχει εξαγοράσει μετρούν τις δικές τους δυνάμεις στις ευρωαγορές.

    Η πρώτη απόπειρα βέβαια δεν ήταν επιτυχημένη. Η γερμανική εταιρεία πώλησης αρωμάτων, Douglas έκανε την περασμένη εβδομάδα ένα απογοητευτικό χρηματιστηριακό ντεμπούτο, αφού συγκέντρωσε μόλις 850 εκατομμύρια ευρώ στη μεγαλύτερη εισαγωγή για τη χώρα φέτος.

    Οι μετοχές της εταιρείας, της οποίας η CVC έχει εξαγοράσει ένα μερίδιο, έκλεισαν μειωμένες κατά 11% από την τιμή της δημόσιας εγγραφής των 26 ευρώ.

    Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, η  CVC ετοιμάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο και της  εταιρείας παροχής υπηρεσιών στόλου DKV Mobility, η οποία αναζητήσει αποτίμηση μεταξύ 3,5 έως 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Βέβαια, η υποτονική υποδοχή των επενδυτών δεν είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο, καθώς και στις αμερικάνικες αγορές, οι τελευταίες εισαγωγές κατέγραψαν μικρό ενδιαφέρον και οι μετοχές των εταιρειών έκαναν πολύ καιρό για να ανακάμψουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Το CVC συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους 6,8 δισ. δολ. για το έκτο της fund στην Ασία

    Απογοητεύουν οι πρώτες IPOs στη Wall Street – Χαμηλές προσδοκίες παρά το έντονο ενδιαφέρον

    Ποιες IPOs δισεκατομμυρίων θα γίνουν το 2024 σε ΗΠΑ και Ευρώπη

     



    ΣΧΟΛΙΑ