• Cryptocurrencies

    Squid Game: Τρέλα με το νέο κρυπτονόμισμα – Από το 1 σεντ στα 9 δολάρια σε λίγες ημέρες

    • NewsRoom
    Squid Game: Θα αποφέρει σχεδόν 900 εκατ. δολ. στο Netflix


    Η δημοφιλής νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix, Squid Game, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την αγορά crypto.

    Σύμφωνα με άρθρο του BBC, gamers δημιούργησαν μια διαδικτυακή εκδοχή της σειράς, στην οποία για να παίξει κανείς, χρειάζεται να έχει το κρυπτονόμισμα Squid Game.

    Την Τρίτη, η τιμή του νέου ψηφιακού νομίσματος ήταν μόλις 1 σεντ, ενώ την Παρασκευή η αξία του εκτοξεύτηκε στα 9 δολάρια, με ημερήσια άνοδο 366%.

    Ωστόσο, το Squid έχει δεχτεί κριτική επειδή δεν επιτρέπει στους επενδυτές να επαναπωλήσουν τα tokens τους.

    Η δυστοπική σειρά «Το παιχνίδι του Καλαμαριού» -η οποία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που εξαναγκάζονται να παίξουν θανατηφόρα παιδικά παιχνίδια για να κερδίσουν χρήματα, έχει γίνει viral.

    Το Squid Game αποτελεί ένα play-to-earn κρυπτονόμισμα, στο οποίο ο κόσμος αγοράζει tokens για να παίξει διαδικτυακά παιχνίδια από όπου μπορεί να κερδίσει περισσότερα tokens. Έπειτα μπορεί να τα ανταλλάξει με άλλα κρυπτονομίσματα ή με παραστατικά νομίσματα.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πολλοί αγοραστές θα είναι οι gamers που θέλουν να παίξουν στο διαδικτυακό παιχνίδι της σειράς.

    Το διαδικτυακό τουρνουά, που ξεκινά τον Νοέμβριο, μιμείται τους έξι γύρους παιχνιδιών που υπάρχουν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Αλλά σε αντίθεση με το αντίστοιχο έργο του Netflix, η εταιρεία επισήμανε ότι “δεν θα υπάρχουν θανατηφόρες συνέπειες προφανώς!”

    Κάθε γύρος του παιχνιδιού θα έχει κόστος συμμετοχής – για παράδειγμα, ο πρώτος γύρος με τον παιχνίδι Red Light, Green Light θα κοστίσει σε κάθε παίκτη 456 Squid, ενώ θα υπάρχουν συνολικά έξι γύροι, το κόστος των οποίων θα αυξάνεται καθώς προχωρά το παιχνίδι.

    Ωστόσο, οι αγοραστές πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η ιστοσελίδα παρακολούθησης τιμών κρυπτονομισμάτων CoinMarketCap προειδοποιεί πως πολλοί χρήστες δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα tokens τους στα ανταλλακτήρια crypto.

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση του νέου κρυπτονομίσματος διαμορφώνονταν πριν λίγο στα 240 εκατ. δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ