• Cryptocurrencies

    Ρεκόρ 17 μηνών για το bitcoin στα 13.000 δολάρια

    • NewsRoom
    bitcoin

    bitcoin


     Τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών άγγιξε το bitcoin και συνεχίζοντας έτσι την έντονα ανοδική πορεία που διαγράφει το 2019 έφτασε κοντά στα 13.000 δολάρια.

    Το ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε έως και τα 12.919 δολάρια στις πρωινές συναλλαγές, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του bitcoin στο CoinDesk.

    Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο για το ψηφιακό νόμισμα από τον Ιανουάριο του 2018. Η άνοδος που έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους ανέρχεται σε 230%. Λίγο νωρίτερα διαπραγματευόταν περί το 6,5% στα 12.485 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι το ether σημειώνει άνοδο περί το 6% στα 332 δολάρια, ενώ το XRP ενισχύεται κατά μόλις 0,2% στα 47 σεντς.

    Η επικυριαρχία του Bitcoin στην αγορά αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 60%, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

    Το ράλι στην τιμή του κρυπτονομίσματος αποδίδεται στη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών όπως η Facebook στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων, με την εταιρεία του Ζούκερμπεργκ να ετοιμάζεται να βγάλει το Libra, που θα χρησιμοποιείται για πληρωμές και που θα επιβλέπεται απο μία κοινοπραξία εταιρειών όπως η Visa και η Uber.

    Αποδίδεται επίσης στο ότι μπορεί να θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

    Αλλος λογος για το ράλι μπορεί να είναι το ότι οι traders οι έμποροι αναμένουν το λεγόμενο «μεσολαβητικό» γεγονός το επόμενο έτος, το οποίο θα μειώσει τις ανταμοιβές για τους εξορύκτες bitcoin στο μισό.

    Πάντως, η πορεία του μέχρι στιγμής για φέτος είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το 2018, όταν το bitcoin έκανε βουτιά πάνω από 70%, από τα υψηλά όλων των εποχών στα 20.000 δολάρια στα τέλη του 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ