• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Τι δείχνει το πρόσφατο sell-off για Bitcoin και Ether

    • Bloomberg


    Μειώνονται οι πιέσεις στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά το sell-off που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία του, διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 35.246 δολάρια. Το Σαββατοκύριακο υποχώρησε στο χαμηλό των 34.042,77 δολαρίων, καταγράφοντας απώλειες άνω του 50% από το υψηλό όλων των εποχών του περασμένου Νοεμβρίου.

    Η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed, καθώς και οι νέες ρυθμιστικές υποδείξεις από τον Λευκό Οίκο σε συνδυασμό με την απειλή της οριστικής απαγόρευσης εξόρυξης και συναλλαγών στα crypto στη Ρωσία, έχουν διχάσει τους επενδυτές.

    Οι απώλειες του Ether -του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος – και των νεότερων ψηφιακών νομισμάτων έχουν ξεπεράσει αυτές του bitcoin το τελευταίο διάστημα.

    Τις τελευταίες επτά ημέρες συναλλαγών, το Bitcoin έχει χάσει περίπου το 18% της αξίας του ενώ το Ether υποχώρησε κατά περίπου 25%. Το SOL της Solana και το token AVAX του Avalanche έχουν καταγράψει απώλειες 30% ή και περισσότερο.

    Δραματική ήταν και η πτώση των memecoins: το Dogecoin μειώθηκε κατά 19% την ίδια περίοδο, ενώ το Shiba Inu σημείωσε πτώση κατά 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

    Positive correlation between Bitcoin and tech stocks continues

    H αναλογία Bitcoin/Ether

    Τα Crypto “είναι ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου”, δήλωσε ο Leigh Drogen της Starkiller Capital σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg.

    “Έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τώρα που το μεγαλύτερο μέρος της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων αποτελείται από το Ethereum, το Solana και όλα τα άλλα token που βασικά είναι τεχνολογία”, συμπλήρωσε.

    Ένα βασικό τεχνικό στοιχείο που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι η αναλογία του Ether προς το Bitcoin, σύμφωνα με την Amy Wu Silverman της RBC Capital Markets. Aφού διαμορφώνονταν άνω του 0,07 για αρκετούς μήνες, το Ether έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το Bitcoin από τον Οκτώβριο. Πρόσφατα ήταν στο 0,069.

    «Τώρα, βλέπουμε επίσημα μια διόρθωση υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος», έγραψε η Wu Silverman σε ένα σημείωμα το Σάββατο. «Δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς».

    Το επόμενο επίπεδο που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι 0,055, σύμφωνα με την Wu Silverman. «Παρακολουθήστε την αναλογία ETH/BTC από 0,055-0,088», επισήμανε. “Το 0,055 πρέπει να διατηρηθεί”.

    Ether has tumbled relative to Bitcoin

    Η διολίσθηση του Ether σε σχέση με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο προσέλκυσε και το ενδιαφέρον της Noelle Acheson της Genesis Global Trading. Για αυτήν, αποτελεί μία υπενθύμιση ότι το Ether είναι ακόμη πιο ευάλωτο στις οδηγούμενες από τα μάκρο διακυμάνσεις της διάθεσης για επενδύσεις ρίσκου, σε σχέση με το Bitcoin.

    “Αυτό μας υπενθυμίζει ότι το Bitcoin είναι ένα περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου που πλήττεται από το συναίσθημα του κινδύνου, αλλά ότι το Ether είναι ακόμη περισσότερο (έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας του τις τελευταίες 30 ημέρες!),” επισήμανε η Acheson.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Καπνός πάνω από 600 δισ. δολάρια μέσα σε 2 μήνες – Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Μπάιντεν

    Χάος στην αγορά crypto: Βουτιά έως τα 37.700 δολάρια για το Bitcoin, άνω του 14% η πτώση στο Ether



    ΣΧΟΛΙΑ