• Cryptocurrencies

    Ράλι στα κρυπτονομίσματα: Στα 42.000 δολάρια το Bitcoin

    • Bloomberg
    κρυπτονομίσματα

    κρυπτονομίσματα


    Το Bitcoin, εκτινάχθηκε και πάλι στα 42.000 δολάρια, εν μέσω του ισχυρού ράλι που σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα. Η αγορά αναμένει διάταγμα του Μπάιντεν για τη στρατηγική των ΗΠΑ στα crypto.

    Το bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 9% στα 42.013 δολάρια. Το Ether κέρδισε έως και 6,7%, ενώ το Terra – που περιλαμβάνεται στο top 10 των κρυπτονομισμάτων- έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 20% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

    Οι επενδυτές αναμένουν ενημέρωση σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα περιγράφει τη στρατηγική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα κρυπτονομίσματα.

    Σε μια δήλωση που είχε δημοσιευθεί -αλλά αφαιρέθηκε- στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, η Τζάνετ Γέλεν ανέφερε ότι η προσέγγιση που περιγράφεται στο διάταγμα «θα υποστηρίξει την υπεύθυνη καινοτομία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τη χώρα, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

    «Για χρόνια, η αγορά crypto παρεμποδίζεται από την έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Έινταν Χιουζ, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Alpha Impact, σε μήνυμά του την Τετάρτη. «Αν εγκριθούν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές, αυτή θα μπορούσε να είναι μια στιγμή ορόσημο για τον κλάδο».

    Bitcoin rose above $41,000 amid wider gains in crypto
    Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 41.000 δολάρια

    Σημειώνεται ότι το Bitcoin κινείται σε ένα εύρος μεταξύ των 35.000 έως 45.000 δολαρίων για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους. Η πιο πρόσφατη ανοδική κίνηση σημειώθηκε παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αναταραχή που προκάλεσε στις αγορές εμπορευμάτων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Brian Armstrong (Coinbase): Οι Ρώσοι πολίτες χρησιμοποιούν το Bitcoin ως «σωσίβιο»



    ΣΧΟΛΙΑ