• Cryptocurrencies

    Brian Armstrong (Coinbase): Οι Ρώσοι πολίτες χρησιμοποιούν το Bitcoin ως «σωσίβιο»

    • Bloomberg
    Brian Armstrong, CEO Coinbase

    Brian Armstrong, CEO Coinbase


    Η Coinbase Global δεν θα αποκλείσει προς το παρόν όλους τους Ρώσους χρήστες, αν και θα συμμορφωθεί εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να επιβάλει τέτοιο περιορισμό, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Brian Armstrong.

    Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων θα μπλοκάρει τις συναλλαγές από διευθύνσεις IP που ενδέχεται να ανήκουν σε άτομα ή οντότητες που περιλαμβάνονται στις κυρώσεις, όπως και κάθε άλλη ελεγχόμενη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δήλωσε ο Armstrong στο Twitter. Αλλά δεν θα απαγορεύσει προληπτικά σε όλους τους Ρώσους να χρησιμοποιούν το Coinbase, τόνισε.

    «Κάποιοι απλοί Ρώσοι χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα ως σωσίβιο τώρα που το νόμισμά τους έχει καταρρεύσει. Πολλοί από αυτούς πιθανότατα αντιτίθενται σε αυτό που κάνει η χώρα τους και μια απαγόρευση θα τους έβλαπτε εξίσου», εξήγησε.

    Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει βρεθεί στο επίκεντρο εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να αναρωτιούνται εάν η Ρωσία ή οι πλούσιοι της χώρας θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις κυρώσεις χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

    Ο Mykhailo Fedorov, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ζήτησε πρόσφατα από τα μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων να αποκλείσουν τους λογαριασμούς των Ρώσων χρηστών.

    Πρόσφατα δεδομένα blockchain υποδηλώνουν ότι οι κάτοικοι της χώρας που έχει πληγεί από τις κυρώσεις δεν βιάζονται να ανταλλάξουν κρυπτονομίσματα σε μεγάλα χρηματιστήρια.

    Η δραστηριότητα crypto σε ρούβλια ήταν μόλις 34,1 εκατομμύρια δολάρια στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με το Chainalysis. Αυτό το ποσό είναι χαμηλότερο από το πρόσφατο ανώτατο όριο των 70,7 εκατομμυρίων δολαρίων στις 24 Φεβρουαρίου — και το ρεκόρ των 158 εκατομμυρίων δολαρίων στις 20 Μαΐου 2021.

    Ο Armstrong επισήμανε ότι δεν βλέπει υψηλό κίνδυνο χρήσης των κρυπτονομισμάτων από τους Ρώσους ολιγάρχες για να αποφύγουν τις κυρώσεις, επειδή η κίνηση των crypto είναι πιο ανιχνεύσιμη από τη χρήση άλλων περιουσιακών στοιχείων όπως τα μετρητά ή ο χρυσός.

    Τα σχόλια του κινούνται στην ίδια λογική με τα σχόλια του Changpeng “CZ” Zhao, Διευθύνοντος Συμβούλου της Binance Holdings, ο οποίος είπε την Τετάρτη ότι θα ήταν “ανήθικο” η  πλατφόρμα του να θέσει περιορισμούς σε όλους τους Ρώσους.

    Η Coinbase θα λάβει περισσότερα μέτρα εάν χρειαστεί εν μέσω της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης, είπε ο Armstrong. «Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίσει να επιβάλει απαγόρευση, φυσικά θα ακολουθήσουμε αυτούς τους νόμους», πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Binance: Tο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto παγκοσμίως αρνείται να μπλοκάρει τους λογαριασμούς των Ρώσων



    ΣΧΟΛΙΑ