• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεπέρασε και πάλι τα 50.000 δολάρια – Αναζωπυρώνονται οι προβλέψεις για 100.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Το Bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ανάκαμψης που σημειώνει η αγορά κρυπτονομισμάτων.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου σημείωσε άνοδο έως 4,2% προσεγγίζοντας τα 50.440 δολάρια κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία νωρίτερα, ενώ ανοδικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether και το ADA του Cardano. To Bitcoin είχε βρεθεί ξανά σε αυτά τα επίπεδα στα μέσα Μαΐου.

    Η ανάκαμψη των tokens προκαλεί ενθουσιασμό στους οπαδούς της αγοράς crypto, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τις προβλέψεις για άνοδο του Bitcoin στα 100.000 δολάρια, ίσως και υψηλότερα. Άλλοι θεωρούν ότι το ασταθές περιουσιακό στοιχείο θα χαράξει απλά ένα ευρύτερο φάσμα διακυμάνσεων.

    «Βλέπουμε μερικά έντονα ανοδικά σημάδια εδώ», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής ανάλυσης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Το Bitcoin θα μπορούσε να «δοκιμάσει ξανά τα υψηλά όλων των εποχών» αφού διασπάσει τα προηγούμενα επίπεδα που ορισμένοι είχαν θεωρήσει ως μεγάλες προκλήσεις.

    Bitcoin nearing next cluster of Fibonacci resistance just above $51,000

    Το Bitcoin σημείωσε ιστορικό ρεκόρ όταν έφτασε τον περασμένο Απρίλιο σχεδόν στα 65.000 δολάρια, ωθούμενο από μία τεράστια ρευστότητα που προήλθε από τα στοιχήματα του “γρήγορου” χρήματος και την αυξανόμενη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές. Οι δηλώσεις στήριξης του δισεκατομμυριούχου Elon Musk και η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων Coinbase Global, τροφοδότησαν επίσης την αισιοδοξία.

    Ωστόσο, οι επικρίσεις που εκφράστηκαν αργότερα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Elon Musk, σχετικά με το περιβαλλοντικό κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται από τους υπολογιστές που υποστηρίζουν το Bitcoin, και η απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα άλλαξαν άρδην το σκηνικό. Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια μετά τον Μάϊο.

    2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια

    Η ανάκαμψη που σημειώθηκε έκτοτε οδήγησε την αξία των περισσότερων των 9.000 ψηφιακών νομισμάτων που παρακολουθεί η CoinGecko, στα περίπου 2,2 τρισ. δολάρια από 1,2 τρισ. δολάρια πριν από ένα μήνα.

    Τα crypto ευνοήθηκαν από τα πρόσφατα σχόλια της Cathie Wood της Ark Investment Management και του Musk, καθώς και από τα σενάρια για πιθανή δραστηριοποίηση της Amazon.com στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

    Εκτός από το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, και το δεύτερο, το Ether, έχει σκαρφαλώσει σε υψηλότερα επίπεδα, λόγω της αναβάθμισης του υποκείμενου δικτύου του, Ethereum.

    Επίσης, το ψηφιακό νόμισμα ADA που συνδέεται με το blockchain Cardano βρέθηκε στην τρίτη θέση στη λίστα των crypto, με μοχλό ανόδου τις τεχνολογικές βελτιώσεις που μπορεί να καταστήσουν το δίκτυο πιο χρήσιμο.

    Το Bitcoin αυξάνεται κατά 73% φέτος, το Ether σημειώνει άνοδο 350% και το ADA καταγράφει κέρδη πάνω από 2.000%.

     

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ