• Cryptocurrencies

    Bloomberg: Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ η FTX

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, CEO FTX

    Sam Bankman-Fried, CEO FTX


    Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διερευνούν εάν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.com, το οποίο δέχεται τις τελευταίες ημέρες ισχυρές πιέσεις, κατάφερε να χειριστεί σωστά τα κεφάλαια των πελατών του, καθώς και τη σχέση που είχε με άλλα μέρη της «αυτοκρατορίας» της αγοράς των κρυπτονομισμάτων που είχε δημιουργήσει ο Sam Bankman-Fried, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Οι έρευνες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) σχετίζονται με την κρίση ρευστότητας στην πλατφόρμα συναλλαγών που οδήγησε στην συμφωνία για την πιθανή εξαγορά των δραστηριοτήτων του εκτός των ΗΠΑ από το ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο Binance Holdings Ltd., σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν επίσης τη σχέση της πλατφόρμας με την αμερικανική πλατφόρμα του FTX.com, FTX US καθώς και την Alameda Research. Η έρευνα της SEC ξεκίνησε πριν από μήνες ως έρευνα για το FTX US και τις δραστηριότητές της στην αγορά των crypto, είπαν δύο από τα άτομα που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι έρευνες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αναφέρει το Bloomberg.

    Ένας εκπρόσωπος της SEC αρνήθηκε να σχολιάσει και η CFTC δεν απάντησε αμέσως σε σχετικό  αίτημα του Bloomberg. Αντίστοιχη ήταν και η στάση εκπροσώπων της Binance και των FTX US και FTX.com.

    Υπενθυμίζεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, προκάλεσε έκπληξη στην αγορά των crypto την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε πως η εταιρεία του προχωρά για την εξαγορά της ανταγωνιστικής FTX.com, η οποία αντιμετώπιζε κρίση ρευστότητα. Ωστόσο,  αρκετοί επενδυτές και traders αμφισβητούν το κατά πόσο η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία παραμένει μη δεσμευτική, θα υλοποιηθεί, καθώς φαίνεται πως είχαν προκύψει αμφιβολίες για την διάρκεια του due diligence.

    Διαβάστε επίσης:

    Crypto: Σε χαμηλά δύο ετών το Bitcoin, τρόμος στην αγορά για την κατάρρευση της FTX

    Το FTX συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αντίπαλό του Binance – Παραμένουν οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ