• Business

    Πρόστιμο 1,2 εκατ. στην Κιμ Καρντάσιαν για διαφήμιση μέσω Instagram στα crypto

    • NewsRoom

    Κιμ Καρντάσιαν


    Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) μπήκε μία από τις πιο διάσημες τηλεπερσόνες και επιχειρηματίες της Αμερικής, η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία θα πρέπει να πληρώσει 1,26 εκατ. δολάρια για παράνομη προώθηση crypto.

    Σύμφωνα με τη SEC, η Καρντάσιαν πληρώθηκε 250.000 δολάρια για να κάνει μια δημοσίευση στον λογαριασμό της στο Instagram για το EMAX, ένα στοιχείο κρυπτογράφησης που παρέχεται από το EthereumMax.

    H SEC στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει αρκετούς celebrities που διαφήμιζαν κρυπτονομίασματα, ότι θα πρέπει να αναφέρουν αν πρόκειται για προώθηση επί πληρωμή.

    Αντίστοιχα, η επιτροπή είχε επιβάλλει πρόστιμο το 2018 στον Boxer Floyd Mayweather και στον μουσικό παραγωγό DJ Khaled επειδή δεν αποκάλυψαν τις πληρωμές που έλαβαν για διαφημιστικές προσφορές αρχικών νομισμάτων.

    «Δεν είναι όλα τα επενδυτικά προϊόντα κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», δήλωσε ο Gary Gensler, πρόεδρος του SEC, και υπογράμμισε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν για πιθανούς κινδύνους, ιδίως όταν προωθούνται από καλλιτέχνες ή influencers.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον κόσμο των private equity η Κιμ Καρντάσιαν



    ΣΧΟΛΙΑ