• Cryptocurrencies

    Ether: Τα “σκοτεινά” γραφήματα για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος

    • Bloomberg


    Οι τυμπανοκρουσίες για την αναβάθμιση του blockchain Ethereum εξακολουθούν να αντηχούν σε όλη την αγορά crypto, χωρίς ωστόσο να μπορούν να σταματήσουν την διολίσθηση του Ether.

    Το εγγενές κρυπτονομίσμα του δικτύου έχει σημειώσει πτώση κατά 10% από τη στιγμή που το πιο σημαντικό εμπορικά blockhain ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του του, γνωστή ως Merge, προκειμένου να μειώσει τη χρήση ενέργειας.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα παγκοσμίως όσον αφορά την αξία του, σημείωσε ράλι στα μέσα Ιουνίου εν αναμονή του Merge αλλά ξεφούσκωσε γρήγορα μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης. Από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες περίπου 63%.

    Τα κρυπτονομίσματα διανύουν μία μελανή περίοδο, ενώ έντονος παραμένει ο φόβος για το ενδεχόμενο μίας ακόμη μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την Fed την Τετάρτη.

    Το selloff στο Ether φέρνει στο προσκήνιο τεχνικά μοτίβα που υπαινίσσονται περισσότερους πτωτικούς κινδύνους. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος σημείωνε νωρίτερα μικρή μεταβολή, περίπου στα 1.360 δολάρια. Αντίστοιχα το Bitcoin ξεπέρασε και πάλι τα 19.000 δολάρια.

    H oπισθοδρόμηση

    Το Ether έχει υποχωρήσει κάτω από τη δεύτερη απόκλιση ενός καναλιού παλινδρόμησης, από τα χαμηλά του Ιουνίου. Η ανάλυση υποδεικνύει ότι αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια υποχώρηση στην τρίτη τυπική απόκλιση — ένα επίπεδο περίπου στα 1.250 δολάρια. Εάν αυτή η στήριξη χαθεί, ο επόμενος δείκτης είναι στα 1.000 δολάρια.

    Ether risks deeper slide as key support breaks
    Το Ether κινδυνεύει να διολισθήσει περαιτέρω, καθώς η βασική στήριξη έχει σπάσει

    Η στήριξη

    Η τιμή του Ether σημείωσε συσσώρευση πέριξ των 1.800 δολαρίων για μια αξιοσημείωτη χρονική περίοδο, που υποδεικνύεται από τις οριζόντιες ράβδους παρακάτω, οι οποίες καταγράφουν πόσο χρόνο ξόδεψε το token σε συγκεκριμένα επίπεδα. Αυτό, στην πραγματικότητα, αποτέλεσε ένα ανώτατο όριο που προσπάθησε να διασπάσει και έκτοτε έχει πέσει κάτω από τη ζώνη στήριξης των περίπου 1.340 δολαρίων. Για τους τεχνικούς αναλυτές, η παραβίαση της στήριξης αυξάνει τον κίνδυνο περισσότερων πτώσεων.

    Ether hung around $1,800 for a while but stumbled, now $1,340 support creaking
    Το Ether βρέθηκε μέχρι τα 1.800 δολάρια για λίγο αλλά υποχώρησε και τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο η στήριξη των 1.340 δολαρίων

    Το στοίχημα

    Τα δεδομένα των options από την Deribit δείχνουν έναν υψηλό αριθμό εκκρεμών δικαιωμάτων προαίρεσης πώλησης και αγοράς Ether, σε τιμές 1.000 δολ. και 2.000 δολάρια αντίστοιχα, λήξης Σεπτεμβρίου. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτά τα επίπεδα ορίζουν ένα εύρος συναλλαγών για το κρυπτονομίσμα.

    Εν τω μεταξύ, οι “ταύροι” που αναζητούν μια αχτίδα ελπίδας μπορεί να παρηγορηθούν από το μέγιστο σημείο των στοιχημάτων των option. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Deribit κυμαίνεται στα 1.600 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βουτιά για Bitcoin και Ether: Selloff στα κρυπτονομίσματα εν αναμονή της μεγάλης αύξησης επιτοκίων από τη Fed

    Στο στόχαστρο της Interpol ο δισεκατομμυριούχος του Terra, που βούλιαξε τη βιομηχανία των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ