• Cryptocurrencies

    Νέα ρεκόρ για Bitcoin και Ether – Στα 3,1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων

    • Bloomberg


    Το Bitcoin και το Ether κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά την Τρίτη, καθώς συνεχίζεται το ανοδικό ράλι της αγοράς crypto, το οποίο ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν εν μέρει στην αναζήτηση επενδύσεων για την αντιστάθμιση των κινδύνων από τον πληθωρισμό.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, εκτινάχθηκε έως και 3,6% στα 68.513 δολάρια, ενώ το Ether έφτασε μέχρι τα 4.840 δολάρια.

    Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων που παρακολουθεί η CoinGecko έφτασε τα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Το Bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 130% φέτος και το Ether περίπου 550%, αν και για τους επικριτές τους, η εγγενής μεταβλητότητα των ψηφιακών νομισμάτων αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για την υιοθέτηση τους.

    “Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στην κορυφή των αντισταθμίσεων έναντι του πληθωρισμού”, έγραψε σε σημείωμά του ο Chris Weston, επικεφαλής ανάλυσης της Pepperstone Financial Pty, προσθέτοντας ότι «τα crypto είναι εκεί που βρίσκεται το γρήγορο χρήμα».

    Largest token tops $68,000 for first time, RSI suggests near overbought levels

    Τα ρεκόρ στις αποδόσεις των μετοχών μπορεί επίσης να υποδαυλίζουν την όρεξη για πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις, ωθώντας ενδεχομένως ορισμένες αγορές σε επικίνδυνα πεδία. Η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε έκθεσή της προειδοποίησε ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι ευάλωτες εάν το επενδυτικό κλίμα επιδεινωθεί.

    Το Bitcoin σημείωσε για τελευταία φορά ρεκόρ τον Οκτώβριο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης στην αμερικανική αγορά του πρώτου αμοιβαίου κεφαλαίου που συνδέεται με το Bitcoin. Το βήμα αυτό ενίσχυσε την άποψη ότι τα ψηφιακά νομίσματα κερδίζουν μεγαλύτερη αποδοχή από τους mainstream επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών επενδυτών.

    Το push up του τέταρτου τριμήνου

    “Αυτή η εκτίναξη του Bitcoin μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός push-up για το τέταρτο τρίμηνο πριν η αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάσει πιο σταθερή εικόνα το επόμενο έτος”, ανέφερε η Fundstrat σε μια έκθεση τεχνικής στρατηγικής τη Δευτέρα.

    «Η ισχυροποίηση του Bitcoin, του Ethereum και πολλών άλλων altcoins φαίνεται πιθανή τις επόμενες εβδομάδες».

    Άλλη μια θεωρία για το ράλι του Bitcoin είναι ο πανταχού παρόν Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Οι ακόλουθοι του Musk στο Twitter ψήφισαν σε μια δημοσκόπηση που δημιούργησε ο CEO της Tesla, υπέρ της πώλησης του 10% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Αυτό δημιουργεί το ερώτημα τι θα μπορούσε να κάνει με τα έσοδα. Ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να δει το Bitcoin να πετυχαίνει και ότι ο ίδιος έχει αγοράσει Bitcoin, Ether και Dogecoin.

    Διεκδικούμενα Οφέλη

    Ο Michael Saylor, διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy, ανέφερε πως η μετατροπή του ισολογισμού της Tesla σε Bitcoin “θα πρoσέφερε διαφοροποίηση, προστασία από τον πληθωρισμό και μεγαλύτερα κέρδη για τους επενδυτές με φορολογικά αποδοτικό τρόπο”.

    “Θα δούμε διορθώσεις στην πορεία, χωρίς αμφιβολία”, επισήμανε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. “Αλλά βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου υπάρχει μεγάλη εκστρατεία προώθησης της συγκεκριμένης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και του ρόλου που θα διαδραματίσει σε κλάδους πέραν της χρηματοοικονομικής, όπως το gaming, η ψυχαγωγία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τέχνη”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ