• Cryptocurrencies

    Bitkub: Εκτόξευση του crypto κατά 200% μετά την εξαγορά από τραπεζικό γίγαντα

    Bitkub: Ταϊλανδική τράπεζα εξαγοράζει το 51% και εκτοξέυει την τιμή του κρυπτονομίσματος

    Jirayut Srupsrisopa, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Bitkub Capital Group Holdings Co., η οποία διαχειρίζεται την Bitkub.


    Η Bitkub Online έγινε η τελευταία startup της Ταϊλάνδης που αύξησε την αποτίμησή της άνω του 1 δισ. δολαρίων, αφού πούλησε το πλειοψηφικό της μερίδιο στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

    Το ψηφιακό νόμισμα της Bitkub τριπλασιάστηκε σε αξία μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Siam Commercial Bank, στην οποία ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο βασιλιάς της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ότι θα αποκτήσει το 51% της Bitkub έναντι 17,85 δισεκατομμύρια μπατ (535 εκατομμύρια δολάρια), αποτιμώντας τον μεγαλύτερο φορέα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων της χώρας σε περίπου 35 δισ. μπατ.

    Το νόμισμα της Bitkub αυξήθηκε έως και 200%, καταγράφοντας ρεκόρ στα 2,85 δολάρια το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ασίας), από το χαμηλό των 98 σεντς ενδοσυνεδριακά, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Η μετοχή της Siam Commercial αυξήθηκε έως και 3,5%, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων.

    Η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία, όπως κρυπτονομίσματα και μετοχές, έχει εκτιναχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς οι νέοι επενδυτές αναζητούν καλύτερες αποδόσεις από τις αποταμιεύσεις τους εν μέσω χαμηλών επιτοκίων και οικονομικής επιβράδυνσης.

    Η επέκταση της Siam Commercial σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έρχεται παράλληλα με την στιγμή που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ρυθμιστικές αρχές προειδοποιούν τους επενδυτές σχετικά με τους κινδύνους των κρυπτονομισμάτων.

    «Η Bitkub έχει φτάσει σε ένα ορόσημο καθιστώντας ένα σημαντικό μέρος της ψηφιακής οικονομικής υποδομής της Ταϊλάνδης», δήλωσε ο Jirayut Srupsrisopa, 31χρονος διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Bitkub Capital Group Holdings Co., η οποία διαχειρίζεται την Bitkub.

    «Η Bitkub δεν είναι πλέον απλώς μια startup. Γίνεται πλέον απαραίτητο μέρος για τον χρηματοοικονομικό κλάδο της Ταϊλάνδης».

    Η επένδυση της Bitkub «θα βοηθήσει τον Όμιλο SCB να δημιουργήσει νέα αναπτυξιακή αξία μακροπρόθεσμα εν μέσω ενός νέου χρηματοοικονομικού κόσμου», δήλωσε – σύμφωνα με το Bloomberg – ο Arthid Nanthawithaya, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Θα βοηθήσει επίσης την τράπεζα να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των καταναλωτών και να εισέλθει σε μια «νέα ανταγωνιστική σκηνή που θα αναδυθεί πολύ γρήγορα τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια».

    Σύμφωνα με στοιχεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης, η Ταϊλάνδη είδε τον κύκλο εργασιών σε τοπικά αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης να κορυφώνονται στα 217 δισ. τον Μάιο από 18 δισ. μπατ τον Νοέμβριο του 2020. Έκτοτε μειώθηκε και ήταν κατά μέσο όρο περίπου 100 δισ. μπατ το μήνα την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου.

    Η Bitkub, η οποία ιδρύθηκε το 2018, σημείωσε κέρδη περίπου 1,53 δισ. μπατ τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 από έσοδα 3,28 δισεκατομμυρίων μπατ, δήλωσε η Siam Commercial.

    Ο τζίρος συναλλαγών ανήλθε περίπου στα 1,03 τρισ. μπατ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, που αντιπροσωπεύει το 92% του συνολικού τζίρου μεταξύ των ανταλλακτηρίων στην Ταϊλάνδη.

    Ένας 24ωρος κύκλος εργασιών ύψους 282 εκατομμυρίων δολαρίων κατέταξε την Bitkub στην 79η θέση μεταξύ περισσότερων από 300 ανταλλακτήρια παγκοσμίως, όπως κατατάσσονται στο CoinMarketCap.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η δίκη του αιώνα για το Bitcoin: Θα λυθεί το μυστήριο του δημιουργού του κρυπτονομίσματος;

    Squid Game crypto: Μεγάλη απάτη – Έχασε το 99,9% της αξίας του μετά την μεγάλη επιτυχία



    ΣΧΟΛΙΑ