• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Συνεχίζονται οι πιέσεις – Εξανεμίστηκαν 200 δισ. δολ. από την αγορά crypto

    • Bloomberg


    Βουτιά για τέταρτη ημέρα καταγράφει το altcoin Solana, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα με φόντο την πτώχευση της αυτοκρατορίας του FTX.

    Νωρίτερα το Solana σημείωνε πτώση έως και 11% και διαπραγματεύονταν στα 12,11 δολάρια. Το Bitcoin παραμένει κάτω από τα 16.000 δολάρια, ενώ στο 6% κυμαίνονται οι απώλειες του Ether.

    Τα άλλα altcoins, συμπεριλαμβανομένων των Polkadot, Avalanche και TRON, που είναι συνήθως πιο ευμετάβλητα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα λόγω της χαμηλότερης ρευστότητας τους, επίσης σημειώνουν πτώση.

    Η αγορά crypto έχασε περίπου 200 δισ. δολάρια σε αξία από την περασμένη εβδομάδα, καθώς η κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων FTX, του Sam Bankman-Fried κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Η υποθετική αγοραία αξία του σύμπαντος των κρυπτονομισμάτων έχει συρρικνωθεί σε περίπου 804 δισεκατομμύρια δολάρια από περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

    Solana has tumbled after core backer FTX collapsed
    Το solana σημείωσε βουτιά μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας FTX

    Το Dogecoin υποχώρησε έως και 5,6%, χάνοντας μεγάλο μέρος των κερδών που κατέγραψε νωρίτερα το Σαββατοκύριακο, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, διαφήμισε για μία ακόμη φορά το token μέσω του Twitter.

    Τα token που εκδόθηκαν από τη Serum, έναν κόμβο υποδομής ρευστότητας που κατασκευάστηκε από την FTX και χρησιμοποιούνται από market makers και πρωτόκολλα δανεισμού στη Solana, μειώθηκαν περίπου 38% το 24ωρο έως το πρωί της Δευτέρας στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τα στοιχεία τιμολόγησης της CoinGecko.

    Η FTX κατείχε token Solana αξίας άνω των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Πέμπτη, ανέφεραν οι Financial Times.

    Στο μεταξύ, η FTX ανακοίνωσε ότι καθώς μετέφερε ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία σε “πορτοφόλια” εκτός σύνδεσης μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε την Παρασκευή, σημειώθηκαν μία σειρά από μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις.

    Οι αναλυτές υπολόγισαν ότι κατά τη διαδικασία μεταφοράς κλάπηκαν tokens αξίας άνω των 475 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Reuters: Κεφάλαια πελατών ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων αγνοούνται στο FTX

    Sam Bankman-Fried: Το παιδί-θαύμα, οι χαμένοι της Silicon Valley και η περιουσία 14 δισ. ευρώ που έκανε φτερά μέσα σε μία ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ