• Cryptocurrencies

    Reuters: Κεφάλαια πελατών ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων αγνοούνται στο FTX

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, CEO FTX

    Sam Bankman-Fried, CEO FTX


    Τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια κεφαλαίων πελατών αγνοούνται από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ μετέφερε κρυφά 10 δισ. δολάρια από κεφάλαια πελατών από την FTX στην εμπορική εταιρεία Alameda Research, επίσης ιδιοκτησίας του, ανέφεραν στο Reuters αυτές οι δύο πηγές.

    Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού έχει έκτοτε εξαφανιστεί, είπαν. Μια πηγή ανέφερε το ποσό που λείπει σε περίπου 1,7 δισ. δολάρια. Το άλλο άτομο ανέφερε ότι το ποσό ήταν μεταξύ 1 και 2 δισ. δολαρίων.

    Ενώ είναι γνωστό ότι η FTX μετέφερε κεφάλαια πελατών στην Alameda, τα χρήματα που λείπουν αναφέρονται από το Reuters για πρώτη φορά.

    Η οικονομική «τρύπα» αποκαλύφθηκε σε αρχεία που ο Μπάνκμαν-Φριντ μοιράστηκε με άλλα ανώτερα στελέχη της FTX την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τις δύο πηγές. Τα αρχεία παρείχαν μια ενημερωμένη περιγραφή της κατάστασης εκείνη τη στιγμή, είπαν. Και οι δύο πηγές κατείχαν ανώτερες θέσεις στην FTX μέχρι αυτή την εβδομάδα και είπαν ότι ενημερώθηκαν για τα οικονομικά της εταιρείας από ηγετικά στελέχη της.

    Η FTX με έδρα τις Μπαχάμες υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Παρασκευή, μετά από μια σωρεία αναλήψεων από πλευράς των πελατών της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μια συμφωνία διάσωσης με το αντίπαλο ανταλλακτήριο crypto της Binance απέτυχε, επισπεύδοντας την υψηλότερη κατάρρευση στα κρυπτονομίσματα τα τελευταία χρόνια.

    Σε γραπτό μηνύματα του στο Reuters, ο Μπάνκμαν-Φριντ ανέφερε ότι «διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό» της μεταφοράς 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Δεν μεταφέραμε χρήματα κρυφά», είπε. «Είχαμε μπερδεμένες εσωτερικές ετικέτες και τις διαβάσαμε λάθος», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ερωτηθείς για τα κεφάλαια που λείπουν, ο Μπάνκμαν-Φριντ απάντησε: «???».

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζει ο κατήφορος της FTX: 662 εκατ. δολάρια έκαναν «φτερά» από τα ανταλλακτήρια του



    ΣΧΟΛΙΑ