• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Ανoδικό rebound – Μάχη παραμονής στα 57.000 δολ. για το Bitcoin

    • NewsRoom


    Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αντιδρούν ανοδικά την Δευτέρα μετά από το selloff που σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

    Η τιμή του bitcoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 6% τις τελευταίες 24 ώρες φτάνοντας μέχρι τα 57.370 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, με το Ether να σκαρφαλώνει κατά 7% στα 4.331 δολάρια και το XRP να αυξάνεται κατά 6% στα 98 σεντ περίπου.

    Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής αγορών Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno, δήλωσε πως οι πρώτες αναφορές ότι η νέα μετάλλαξη Omicron έχει ηπιότερα συμπτώματα, έδωσαν ώθηση στην αγορά.

    «Βλέπουμε ότι η μετάλλαξη είναι δυνητικά πιο αδύναμη ως προς τα συμπτώματα σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση, γεγονός που ενίσχυσε την επιστροφή στην αγορά», είπε ο Ayyar μέσω email, αναφέρει το CNBC. «Ως εκ τούτου, οι έξυπνοι επενδυτές έχουν πιθανώς αγοράσει σε αυτήν την πτώση».

    Το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα βυθίστηκε στα 53.549 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου, εν μέσω του ευρύτερου selloff που σημειώθηκε σε μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, λόγω των φόβων για το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 20% από το πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών που κατέγραψε φτάνοντας σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

    Η νέα μετάλλαξη του Covid, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

    «Το παγκόσμιο περιβάλλον ενίσχυσε την αβεβαιότητα σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, αλλά η ανάκαμψη μας δείχνει πάντα πόσο ισχυρή είναι η ανοδική τάση, κάτι που βλέπουμε εδώ», είπε ο Ayyar.

    Προς το παρόν, υποστηρίζει, «είμαστε ακόμα στην περιοχή της ανοδικής αγοράς”.

     Διαβάστε ακόμη:

    Αυτά είναι τα πέντε κρυπτονομίσματα, εκτός Bitcoin, που κατέγραψαν κέρδη-μαμούθ



    ΣΧΟΛΙΑ