• Cryptocurrencies

    JP Morgan: Σενάρια για βουτιά του Bitcoin στα 13.000 δολάρια

    • NewsRoom

    Bitcoin


    H καταστροφική πορεία της συμφωνίας μεταξύ FTX και Binance και ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την πρώτη, είναι πιθανό να βυθίσει το Bitcoin στα 13.000 δολάρια, προειδοποιούν οι αναλυτές της JP Morgan.

    Ο αμερικανικός κολοσσός πιστεύει ότι το Bitcoin θα «γκρεμιστεί» σε επίπεδα, κάτω του κόστους παραγωγής του, το οποίο ανέρχεται στα 15.000 δολάρια.

    Η αγορά έχει να αντιμετωπίσει μια χιονοστιβάδα από margin calls, τα οποία τροφοδοτούνται από την κατάρρευση των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων του κόσμου.

    Που σταματάει η πτώση;

    Με τα κρυπτονομίσματα να φαίνεται ότι δεν μπορούν να βγουν από τη δίνη της κρίσης, στην οποία μπήκαν τον περασμένο Μάιο, μετά την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD, οι προβλέψεις για την πορεία του πιο επιτυχημένου coin, του Bitcoin είναι κάθε φορά και πιο ζοφερές.

    Ο Mark Newton, επικεφαλής αναλυτής του Fundstrat, έχει προβλέψει ότι το Bitcoin είναι πιθανό να δοκιμάσει το επίπεδο των 13.000 δολαρίων πριν από οποιαδήποτε υποστήριξη, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει ακόμα και κάτω από το επίπεδο των 10.000 δολαρίων, εάν καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλή μεταβλητότητα.

    Το επίπεδο των 13.000 δολαρίων κρίνεται από τους αναλυτές ως το επίπεδο, το οποίο θα κινητοποιήσει υποστήριξη από τους επενδυτές.

    Ο David Adams, διαχειριστής χαρτοφυλακίου του King River Digital Assets Fund, είπε ότι σε αυτό το επίπεδο, θα ξεκινήσουν οι επενδυτές να δίνουν πάλι αξία στα crypto.

    Για τον Hayden Hughes, διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών Alpha Impact, τα 13.800 ίσως είναι το επίπεδο που θα πυροδοτήσει την υποστήριξη.

    Σερί απωλειών για το Bitcoin

    Το Bitcoin τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει καταγράψει σερί απωλειών, άνω του 16%, με αποτέλεσμα να φτάσει κάποια στιγμή στα 16.690 δολάρια.

    H νέα κρίση στα crypto πυροδοτήθηκε από την αποτυχία της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της FTX από τη Binance.

    «Την πάτησα», είπε ο Bankman-Fried στους επενδυτές, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη συζήτηση. Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν «απίστευτα ευγνώμων» εάν οι επενδυτές μπορούσαν να βοηθήσουν.

    Η αποδοχή των εντεινόμενων προβλημάτων και των περιορισμένων επιλογών της εταιρείας του αποτελεί μία τεράστια στροφή για το άλλοτε παιδί-θαύμα της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, που είχε κάποια στιγμή περιουσία 26 δισ. δολαρίων και τον παρομοίαζαν με τον Αμερικανό τραπεζίτη John Pierpont Morgan. Υπογραμμίζει επίσης την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την FTX, τους πελάτες της και τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ιδρυτής της FTX δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος – Έχασε 14,6 δισ. δολάρια σε μια μέρα!



    ΣΧΟΛΙΑ