• Cryptocurrencies

    Ethereum: Ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο Merge, η μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού της αγοράς crypto

    • Bloomberg


    Ο πιο σημαντικός εμπορικός “αυτοκινητόδρομος” των crypto, το Ethereum, μόλις ξαναστρώθηκε, επισημαίνει το Bloomberg.

    Tο δίκτυο blockchain ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη αναβάθμιση λογισμικού που έχει γίνει στον κόσμο των crypto μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Vitalik Buterin και την ανάρτησή του στο Twitter την Πέμπτη.

    Το Merge -όπως ονομάστηκε- αντικατέστησε τους υπολογιστές που απαιτούσαν πολλή ενέργεια για τις συναλλαγές στο δίκτυο, με μια πιο ενεργειακά αποδοτική ρύθμιση χρησιμοποιώντας στοίβες του token του δικτύου Ether, τοποθετημένες σε ειδικά πορτοφόλια. Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση ενέργειας του Ethereum θα μειωθεί κατά 99%.

    Τέτοιο γεγονός δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ πριν στα κρυπτονομίσματα, πόσο μάλλον στο Ethereum, όπου βρίσκονται περίπου 3.500 ενεργές αποκεντρωμένες εφαρμογές, που κυμαίνονται από ανταλλακτήρια έως παιχνίδια και διαχείριση crypto αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Το Merge δεν αλλάζει τίποτα στην εμπειρία του τελικού χρήστη Ethereum, αλλά είναι ένα βασικό σκαλοπάτι για περισσότερες αναβαθμίσεις, που θα καταστήσουν το δίκτυο ταχύτερο και φθηνότερο και θα αυξήσουν περαιτέρω το status και τη χρήση του.

    Παράλληλα, αλλάζει τις ιδιότητες του κρυπτονομίσματος Ether, καθώς η αναμενόμενη μείωση της προσφοράς του μετά την ολοκλήρωση του merge το καθιστά πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

    Σημειώνεται ότι η τιμή του Ether υπερπενταπλασιάστηκε το 2021, ξεπερνώντας σε απόδοση το Bitcoin, εν μέρει λόγω της αισιοδοξίας για το Merge. Και τα δύο ψηφιακά νομίσματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τότε που έφτασαν σε ιστορικά υψηλά τον περασμένο Νοέμβριο, με το Ether να έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.

    Cryptocurrency's price has swung wildly ahead of the Merge
    Η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει σημειώσει έντονες διακυμάνσεις ​​πριν από ο Merge

    Η αναβάθμιση φέρνει το Ether σε μία νέα εποχή, καθώς οι υπολογιστές για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές δεν θα καταναλώνουν ενέργεια αλλά μεταφέρονται από το «proof of work» στο «proof of stake». Συνολικά, η αναβάθμιση εξετάζεται για περισσότερα από επτά χρόνια.

    Αν και ολοκληρώθηκε, θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα για μέρες ή εβδομάδες, με βάση όσα συνέβησαν μετά από κάποιες από τις προηγούμενες ενημερώσεις του λογισμικού Ethereum. Ανησυχώντας για σφάλματα και εισβολές, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως η Coinbase Global διέκοψαν τις αναλήψεις και τις καταθέσεις που σχετίζονται με το Ethereum κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του λογισμικού. Η Crypto Aave είχε αναστείλει τον δανεισμό του Ether πριν από τη συγχώνευση.

    Επιπλέον ανησυχία προκαλεί και η πιθανή δημιουργία αντιγράφων του Ethereum που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υπολογιστές που απαιτούν ενέργεια, τους γνωστούς miners. Αυτά τα αντίγραφα δίνονται σε όλους τους κατόχους mainstream Ether και μπορεί να έχουν κάποια αξία. Ωστόσο, η ύπαρξη πολλών εκδόσεων του Ether — η καθεμία εκτελείται σε διαφορετική αλυσίδα — θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγχυση και να προκαλέσει επιθέσεις και απάτες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Do Kwon: Η κατάρρευση του crypto billionaire και το ένταλμα σύλληψης

    Ethereum: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Merge – Τι αλλαγές φέρνει το update Bellatrix



    ΣΧΟΛΙΑ